Ha beteg a gyerek szedhet vitamint? Vagy várjak még meggyógyul és úgy adjam?
Az előzőnek igaza van, a vitamint nem lehet túladagolni, mert a szervezet kilöki magából, ami felesleges számára. A vitaminok nagyon-nagyon fontosak nemcsak a gyerekeknek. Sajnos, a táplálékunk nem tartalmaz csak hangyányi adagot.
A túladagoláshoz több ezer mg szükséges. Egyébként Szent Györgyi Albert, aki Nóbel-díjat kapott a C-vitamin felfedezéséért 10000-15000 mg C-vitamint evett naponta és nem vesekőben és rákban halt meg. Azért írom ezt a kettőt, mert mindkettő gyógyítható a C-vitaminnal.
Magam és családom is minden nap eszünk vitaminokat pluszban. C-vitaminból napi 2000 mg-ot, B-komplexet nagy dózisban(ez nagyon fontos az idegrendszernek is), E-vitamint 400mg-t, Ásványi anyag komplex-et(ami a csontoknak kell, nyomelemeket, folsavat(ami többféle problémára jó, Omega-3-at. Persze ezeket nem egy kapszulában, mert fel sem oldódnak együtt. Úgyhogy teljesen hülyeség a CENTUM, a SUPRADIN, ELEVIT stb.MEGAZTÁN AZ EGY NORMÁL EMBERNEK HANGYÁNYI ADAG.
Én több orvost is kérdeztem, azt mondták betegség idején multit nem ajánlatos adni, mert az a baciknak, vírusoknak is jó kis "adalék". Max c vitamint kéne adni.
A vasra is ajánlatos figyelni, mrt a sok vas is jó táptalaj a baciknak.
Hangsúlyozom, ezt nekem orvosok mondták!
Amit még leírok, hogy azért a c vitamin is hiába oldódik vízben, hiába ürül a felesleg, a vesének nem igazán tesz jót a túlzott, felesleges bevitel. Ezt sajnos saját tapasztalatból tudom, megjártam már az urológiát és mnden vizsgálatot:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!