Ovi/bölcsi kezdése után igaz, hogy hónapokig beteg a gyerek? Hogyha igen mivel előzhetném meg?
igaz, és nem nagyon lehet megelőzni - a gyerek egy viszonylag védett környezetből egy jó kis baciközegbe kerül, hozzá kell szoknia a szervezetének
a fiam amikor bölcsibe ment kb fél évig egyfolytában beteg volt, kb többet volt otthon, mint bölcsiben - hiába adtam neki a cebiont, béres cseppet - át kell rajta esni, van aki jobban bírja, van aki kevésbé (az enyém előtte pl soha nem volt beteges, talán ha 1x náthás volt, azt hittem ő aztán nem lesz beteges bölcsiben - frászt :))
Még mindig sajnos ez a helyzet,hogy elkezdődik az ovi,és 2 hét után 2 hetet itthon van a gyerkőc.
A gond ott van,hogy az óvónők többsége nem figyel a gyermekre megfelelően,és bizony felelőtlenül kiengedik a gyerekeket az udvarra,még ha az eső csepereg is. Mellette sajnos a szülők nem kezelik ki megfelelően a gyermeket: a tünetek elmúlta után még legalább 1-2 hetet otthon kellene hogy maradjon a gyermek,így nem csak meggyógyul,de erősödik annyit az immunrendszere,hogy 1 hét múlva ne kapja megint el valami nyavaja. Mellette sajnos az is szerepet játszik,hogy a szülők többsége mit csinál? : Köhög a gyerek? Se baj! Menj és játssz a többi gyerekkel!
Az oviban nem egy olyannal találkoztam,hogy a gyerek odaért az oviba, 2-3 zsepit tele fújt,csúnyán köhögött. Így engedik sokan a gyermeket oviba- ki azért,mert dolgozik és félti a munkahelyét,ki pedig azért,mert nem dolgozik,csak úgy gondolja,ettől még nem hal meg senki. Akkor pedig azok az anyukák,akik becsülettel otthon voltak a gyerekkel,gyógyszerre költöttek, csak mérgelődnek. Egyesek úgy fogják fel,hogy az ovi ezzel jár! Pedig nem kellene!
Mi Marslakót szedtünk,a nyári szünetre abba hagytuk.
Üdv:2 gyerkőcös
Gyerek és szerencse függő. Az enyém kiscsoportban alig volt beteg, talán egy hetet voltam táppénzen, pedig ő is viszonylag védett környezetből került óvodába. Hatéves korában viszont háromszor is itthon kellett maradnia egy-egy hétre.
A mi gyerekorvosunk egyébként nem is vesz betegállományba egy szimpla nátha vagy hurutos köhögés miatt. Ha a gyerek láztalan, és a közérzete jó, mehet oviba.
Ettől függetlenül nem csak a főnököm nem volna lelkes, ha minden nátha miatt otthon maradnék, a tanítványaim szülei sem örülnének, ha folyton elmaradnának az óráik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!