Közel 2 éves gyerekkel el mertek már utazni 10-11 napra külföldre autóval?
Vajon bírja a közel 8 óra utazást, ha nem is szereti az autózást? (megállásokkal persze) Élvezi majd vajon a tengerpartot? vagy felesleges?
lenne egy lehetőségünk, de én még "kicsinek" találom ehhez...
vélemények? tapasztalatok?
köszönöm a válaszokat!
Szia. Miénk másfél éves volt, mikor Horvátországba (7,5 óra autóval) mentünk. Féltem az úttól, de úgy időzítettük, hogy este 7-kor indultunk, és 10 kor elaludt, és az út nagy részét aludta, igaz, elég rosszul aludt, de mikor odaértünk, nem ébredt fel, a karomban vittem fel a szállodai szobába, ott is aludt reggelig :)
Napközben is elvoltunk már vele, igaz, a tengerbe nem ment be, üvöltött, ha be akartuk vinni, de sztem neki hideg volt és félelmetes. A parton viszont remekül elvolt a kavicsokkal, két hétig nem únta meg a tengerpatot :)
Az esti programokat pedig 9-10-ig tudtuk vele csinálni (ilyenkor itthon már rég alszik), mert élvezte a nyüzsgést, a sétát, a fagyizást, mindent.
Egyetlen hátülütője volt, hogy minden napot megszakított a déli alvás.. ugyanis sehol se tud aludni csak ágyban. Tehát se a strandon, se az autóban nem tudtuk elaltatni, így minden délben haza kellett mennünk pár órára, de legalább mi is kialudtuk magunkat.
Én születésemtől egészen 6 éves koromig szinte minden nap beautóztam a szüleimmel úgy 200km-t, teherautóval.
Gyakran mentünk külföldre is,mindig nagyon élveztem.:)
16/F
Én már 5 hónaposan vittem a spanyol tengerpartra. Persze családhoz mentünk, nagy kényelem vette körül. Máshogyan nem vittem volna. Ja, és persze repülővel.
A következő nyaralás egy évvel később 17 hónaposan Görögország volt, tengerpart. Ráadásul több napig már kempingeztünk. IMÁDTA! Napra úgysem mertem nagyon vinni, úgyhogy a déli alvás sem volt nekünk gond. Csak délután mentünk a partra úgyis, amit nagyon szeretett. Homokozott, és fürdött is sokat, de csak kizárólag az apjával ment be a vízbe. Félt a tenger zajos hullámzásától, de apu karjaiban már biztonságban volt. Vettünk neki felfújhatós kismedencét is, amit a kempingben feltöltöttünk vízzel, így ott is pancsizhatott nyugodtan. Szerintem teljesen jó ötlet a gyereket tengerpartra vinni, szeretni fogja.
Az utazást mi megosztottuk. Félútra kerestünk egy panziót és ott aludtunk egy éjszakát. Igaz, egyébként 13 órás út lett volna. Így is hosszú volt, de a fiam jól viselte. Az út mentén rengeteg pihenőhelyen megálltunk, ahol játszótér is volt, mászóka. És sokat aludt is az úton.
Mi nyárra tervezünk egy Olasz o-i nyaralást, autóval. Akkor lesz a gyerkőc 2 éves.
Még nem voltunk vele ilyen hosszú úton, de úgy döntöttünk, hogy belevágunk :)
Mi majd éjszaka megyünk, hogy minél többet átaludjon az útból.
Szerintem attól függ, hogy a te gyereked, mennyire bírja az autókázást. Mi havonta egyszer leutazunk vidéki nagyszülőkhöz, és az a 3 óra tiszta szenvedés....a hosszú utat leszámítva biztosan tetszene neki, főleg a pancsolás.
Nekem két kislányom van ( 3 éves és 8 hónapos ) úgy vagyok vele, hogy először inkább belföldre utazgatunk, itt is vannak nagyon szép fürdőzős helyek, és ha mindkettő nagyobb lesz, majd akkor merészkedünk külföldre.
Szerintem is gyerek függvénye. Én az első fiammal (1,5 évesen) 24 órát autóztunk (dugó Horvátországban), s fantasztikusan bírta. A másodiknál pedig még a Balatoni kiruccanás is kiakasztó volt.
Az éjszakai utazás egyébként ebből a szempontból praktikusabb.
2 évessel??
Fél éves korukban mentünk simán ekkora uatkat.
Lányom 2 éves és már 3 ekkora vagy ennél nagyobb távolságú utazáson van túl.
A nagyfiam megszámolni sem tudom hányszor tett meg ekkora utat.
Legjobb este indulni és éjjel menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!