Mikor lehet látni, hogy jobb vagy bal kezes lesz?
Figyelt kérdés
Kisfiam még csak 9 hónapos, de mivel a jobb kezét szopizza, mindent a bal kezével csinál. Korai még rákészülnöm???2009. febr. 18. 12:17
1/4 anonim válasza:
Még igen:)
Először mindkét kezüket egyformán használják, majd 2-3 éves korban lehet látni.
Az én lányom is mikor kicsit volt(1-2 éves), akkor még mindkét kezébe fogta a ceruzát. Azt pontosan nem tudom, mikor dőlt el hogy jobb kezes marad, úgy emlékszem akkor mikor már kanállal evett, és sokat rajzolt.
2/4 anonim válasza:
3 éves korára alakult ki kisfiamnak a végső kézhasználata,azért tudom mert innentől csak a bal kezét használta,és használja a mai napig is.
3/4 anonim válasza:
Egy kis érdekesség! Az én kisfiam most januárban volt 5 éves és jobb kézzel eszik de ballal rajzol és van amikor ezt fordítva is csinálja. Az oviban azt mondták 6 éves korára el kéne dőljön.
4/4 anonim válasza:
Szerintem is korai. Csak annyit akartam hozzátenni, hogy semmiképp sem erőltesd egyiket vagy a másikat. Sajnos én egyszer-kétszer rászóltam a kislányomra, hogy az "ügyesebbik kezével" egyen, amit nem szabad. Mondjuk kárt nem tettem vele, mert csak egyszer-kétszer fordult elő, és tényleg kiugróan sután nyúlt a dolgokhoz a bal kezével, viszont a jobbal első pillanattól fogva nagyon ügyes volt. Időnként még most is próbálja váltani a kezét, de nagyon ritkán (elmúlt 2 és fél éves). Szerintem az evéses dolgot is inkább játékból csinálta (ha jól emlékszem az is két éves kora körül fordult elő először, és talán azóta egyszer) Ezen kívül egy ceruzaváltásra emlékszem, de azt ráhagytam, magától visszaváltott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!