Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tanult meg pzzléval...

Hogy tanult meg pzzléval játszani a gyereketek? és mennyi idősen?

Figyelt kérdés
Ti tanítottátok meg, vagy Ő jött rá saját magától, hogy a részek összeílleszthetők?
2011. márc. 4. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Minden játékszerrel meg kell a kicsiket tanítani játszani. Hiába adjuk a kezébe bármelyxiket, ha nem mutatjukmeg hogyan kell azzal játszani, nem fogja tudni... Persze, kitalálhatja, hogy mire is lehet használni, de nem biztos, hogy rendeletetészerűen csinálja. Így van ez a puzzleval is. Én először olyanokat vettem, amiket csak be kell illeszteni az előre kivágott lyukba. Eleinte kevesebb darabból álltak, majd egyre többől. Ilyenre gondolok: [link]

Aztán vettem bolyanokat, amik csupán 4 darabból álltak, de már egy képet lehetett kirakni belőlük. Aztán jöttek a bonyolultabbak. Az elsőket kb. 1 évesen kapta, utána fokozatosan jöttek a bonyolultabbak. 2 évesen már a több darabból valót (6-8) is ühgyesen összeillesztette.

2011. márc. 4. 11:12
 2/4 anonim ***** válasza:
most 2 éves,most kezdi összerakni,de ha elöbb találkozik ilyen játékkal lehet előbb is ment volna,csak most kapott egy puzzle könyvet,6 db-ol kell összerakni a képet.az elsőt beteszem,aztán a többit ő rakosgassa bele,van hogy irányítom,hogy fordítsd még oda még egy kicsit,próbáld oda illeszteni,és aztán csak sikerül.De szerintem ez is olyan játék,hogyha nem teszik neki,nem érdekli,nem fogja kirakni.aztán lehet később valahogy máris rákap és hipp hopp ki is rakja.nálunk ilyenek voltak a fa puzzle.egy szerűen nem érdekelte,aztán egyszer csak elkezdte mindet berakni,a nélkül hogy próbálgatta volna őket.
2011. márc. 4. 11:40
 3/4 anonim ***** válasza:
10 hónaposan kapott fa puzzle-t, amelyikben csak egy egy állatot kellett a helyére beilleszteni úgy hogy a helyén is ott volt a kép, aztán jöttek azok ahol már nincs kép csak az üres hely. 2, 4, 6 darabos képkirakók. Puzzle könyvek. Most 2 évesen a 15-25 darabosakat is ki tudja önállóan rakni. Nagyon szeret kirakózni és újabban gyöngyöt fűzni is:)
2011. márc. 4. 13:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Most 2 éves a lányom.

20 hónapos volt mikor vettünk a Lidl-ben egy 30-db-os puzzle-t,és azóta az a kedvenc.

Először mutattam neki hogy kell kirakni,most már ő rakja ki magától.

Most kapott egy 60-db-os puzzle-t,már gyakorolja azt is,egyre ügyesebb.

Meglátod,ráérez és le se vakarod róla:)

2011. márc. 4. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!