Gyes után újra dolgozó anyukák! Hogyan találtatok új munkahelyet? Hogyan kezdtetek hozzá?
Szia! Érdemes neten keresgélni. Vagy jó ötlet, ha nagyjából tudod, milyen helyre szeretnél menni, akkor megkeresel közvetlenül cégeket. Elküldöd az önéletrajzod és a kísérőlevélbe beleírod, hogy ha van számodra ajánlatuk, keressenek meg. Persze szépen megfogalmazva, nem ilyen pongyolán :-))
Ha álláskereső portálon találsz téged érdeklőt, akkor is közvetlenül a céghez küldd a jelentkezésed, ha publikus a cég neve.
Nekem januárban kellett visszamennem dolgozni, vissza is vettek a régi helyemre, de nem tudtam vállalni a 3 műszakot. Kevesebb, mint 3 hét alatt találtam új munkahelyet.
Persze az önéletrajzodba ne írd bele, hogy X évet otthon voltál, és a gyerekek számához sincs semmi közük.
Sok sikert!!!
Engem várnak ugyan vissza hamarosan, de azért körülnéztem, mert sosem tudni, mikor jön szembe a nagy lehetőség. 2 hét alatt 3 állásajánlatom lett, ebből kettő a kapcsolati tőkémből, vagyis ismerősök hívtak, akik ismerik a munkáimat, egybe meg véletlenül botlottam bele.Érdemes szólni az ismerősöknek, hogy ha tudnak valamit ilyen és ilyen területen, akkor téged esetleg érdekelne.
Álláskeresésre nekem a profession.hu vált be, meg a kimondottan borsodi állásportálok (mivel borsodban élek), de utóbbiakon nem nagyon van értelmes munkaajánlat. Ezen kívül érdemes a helyi napilapot néha átnézni, ehhez meg sem kell venni.
A profession cikkeit, önéletrajz mintáit érdemes megnézni, bátrabbak kezdhetik a gerillaönéletrajz.hu oldallal is. Jó ötleteket lehet meríteni.
Azt tanácsolom, hogy minden munkaajánlathoz új, egyedi önéletrajzot készítsetek, az előnyeiteket, tapasztalataitokat, eredményeiteket hangsúlyozva, szabjátok a pályázatot kiíró cégre az életrajzot.
Személyes adatokból, név, email, telefonszám (esetleg lakcím, de ezt én csak a motivációs levélen tüntetem fel, vagy a borítékon).
Születési dátum, családi állapot - ehhez semmi közük.
És ha interjúra mentek, legyenek kéznél kérdések a munkával kapcsolatban, legyen fizetés elképzelésetek (mennyiért vállalnátok el), és tudjatok infokat a cégről.
Remélem segítettem kicsit.
Rutinos pályázó anyuka :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!