3 éves korban elmaradhat a délutáni alvás, ha éjjel 11 órát alszik?
Elvileg 5 éves korig kell nekik az alvás. De te tudod, milyen a gyereked...
Én tuti maradok amíg lehet az alvás mellett.
Az én kisfiam kb. 2,5 éves korától nem volt hajlandó délután aludni, akármit is csináltam vele. Hiába kértem szépen, hiába magyaráztam el neki, hogy muszáj, nem akart aludni. Ha ráparancsoltam, hogy akkor bent marad az ágyában, akkor 2 órát játszott, de nem aludt el.
A dokink szerint van ilyen, ezt el kell fogadni. Éjjel 11 órát egyhuzamban alszik, nappal nem nyűgös, akkor minek erőltessem?
Az oviban pihen, amíg a többiek alszanak, kb. havonta 1x pedig elalszik. Az óvónők szerint is van ilyen, őket és a többi gyereket nem zavarja.
Ha meg elhozod ebéd után, akkor nincs is gond. Kicsit pihizik, olvasol neki vagy esetleg néz egy mesét, addig is nyugiban van.
Az én 3 évesem éjjel 12 órát alszik és nappal is alszik másfél-2 órát.
5 éves korig tényleg ajánlatos az alvás. Ha nem akar aludni, vagy nem álmos még, vagy már túlpörgött. Néha én is "harcolok", hogy aludjon, de mindig meggyőzöm, hogy kell.
Volt, hogy nem aludt, nagyon "bolond" volt utána estig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!