Mikortól volt a meseolvasás közös öröm?
rövid mesét már szívesen meghallgat, pl. móricztól az állatmeséket, ami rímes formában, szintén nmem túl hosszú mesék, la fontaine-től szintén állatmeséket rónay györgy verses átdolgozásában, valamint a kis gömböcöt kell neki mostanában naponta többször is felolvasni, az nagyon tetszik neki, azt játssza, hogy a formabedobó gömb a kis gömböc, és az bekap mindig egy kisebb labdát ,mikor odaérek, hogy hamm bekaplak. :)
meg van egy disney-s nyuszis sünis történet, ami kb. 2 perc végigmesélni.
egyéb hosszabb mesék nem érdeklik, ez is kb. 1 hónapja. szerintem az lényeges, hogy amit mondunk neki, azzal nagyjából képben legyen, hogy lekösse és tudja követni, ezért is jók az állatos mesék. most múlt nemrég 2 éves 2 hónapos a kislányom.
3 hónapos korától nézegetünk mesekönyveket és olvasunk neki. Egy darabig jó is volt. Aztán mikor elkezdett 11 hónaposan önállóan járni akkor már nem érdekelte semmi csak a menőmanózás. :)
Most 20 hónapos és úgy tűnik lenyugodott.
Délutáni tente után képeskönyveket nézegetünk, mondókásat.
Este mesekönyv, egy oldalas mese.
Apja is és én is imádunk vele összebújni mesézni. Ma délutáni tente előtt is kért mesét. Hát elmeséltem neki mi történt vele és anyukával aznap. Mosolyogva aludt el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!