Van olyan mese/törtenet, amiben a baranyfelhöket vagy baranyokat szamoljak, amit a nehezen elalvok is tesznek?
Ha igen, hogy van?
Szeretnem a 2.5 eves kislanyommal megertetni, hogy amikor ejszaka felebred, nem kell kiabalni, hanem ezzel a mesevel vissza lehet aludni. (Nem csak alkalmankent ebredt fel.) Hogy megtanulja, ez a dolgok termeszetes rendje.
Mi elalváshoz "használjuk" a következő kis mesét: Egy juhásznak nagyon sok birkája van, terelgeti a nyáját, egyszercsak egy kis patakhoz ér, a túloldalon szép, zöld fű, a juhász megy a patak mentén, végre talál egy hidat, amin átmehetnek, de a birkák csak egyesével juthatnak át rajta. Így a juhász végre meg tudja számolni a birkákat 1, 2, 3,...
Persze, ez így csak a vázlata, mindig kibővítem, kiszínezem neki, attól függően, hogy milyen álmos. Mondom neki, hogy csukott szemmel képzelje el a birkákat, amint átmennek a hídon. (Az este csak 43-at számoltunk meg, addigra aludt el.)Mellette van a báránykás kispárnája, amihez bevackolja magát.
Nem tudom, hany eves vagy milyen a gyereketek, nalunk a következö van: elöször is csak 10-ig tud szamolni magyarul (nemetül 12-ig). De sokkal hamarabb elunja a birkak szamolgatasat. Kiprobaltam a sima törtenetet, es jol kiszinezve is. A 2. verziora jobban figyel (a reten szines viragok, ott csicsergö kismadarakkal, vakonddal, a csörgedezö patak mellett setalva bekakkal, halakkal talalkoznak, beszelgetnek), de a birkak szamolasa akarhogy is, unalmas!
Hogy hunyja be a szemet, es csukott szemmel...? A valasz: nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!