Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel fárasszam el 2,5 éves...

Mivel fárasszam el 2,5 éves fiam hogy végre jól aludjon?

Figyelt kérdés
van hogy 11 -fél 12 ig fenn van,reggel fél 8 körül ébred.2 től alszik kb 1 órát délután.
2011. febr. 26. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Próbáltad már lerövidíteni a délutáni alvást?

Nem megszüntetésre gondolok, mert attól lehet, hogy nyűgös lenne. De ha mondjuk csak 30-40 perc lenne a pihit talán érne valamit.

2011. febr. 26. 22:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hogy altatod este, miért van fent 11-ig? Nálunk ez nem kérdés, fiam 8-kor ágyba kerül. Hogy alszik-e az az ő dolga, de mivel megszokta, általában alszik. Az a tapasztalatom, hogy akkor nem tud elaludni, amikor már túlpörgette magát. Az este 11 nagyon késő, szerintem érdemes lenne átgondolni az esti fektetés módszerét.
2011. febr. 26. 22:05
 3/6 anonim ***** válasza:
ébreszd fel fél 7 kor,délben már lehet álmos lesz,ha alszik a megszokott 1 órát akkor se lesz este nagy gond.Kezd korábban az esti dolgokat.Mi 6 kor vacsizunk aztán egy kis hancúrozás,ugrabugra,jol felpörög,aztán 7 kor engedem a vizet,ott már nem engedem annyira felpörögni,pancsi után már nincs játék,énekelek neki amig öltöztetem,aztán kap tejet,majd könyvet nézegetünk olvasunk neki,még kicsit bujkál rajtunk,de 8-kor megy aludni.és általában el is alszik,ha még sem,akkor se veszem ki,egy idő után bemegyek hogy alvás van már,lefektetem,betakarom és kijövök,és tuti elalszik.2 éves.
2011. febr. 27. 07:20
 4/6 anonim ***** válasza:
napi kétszer 1-másfél órára(ha jó idő van többre)kiviszem a 23 hónapos lányomat,mióta megszületett.8-kor ébred,1-től alszik 3-fél-4ig este fél 9-kor fürdés majd alvás,de még ezt redukálni fogom én is 8-ra(folyamatban van kb 2 hetente megyünk előrébb negyed órát az időben)régen is 8-kor aludt de történt valami ami miatt fél 10-10 nél előbb nem volt hajlandó és ezt csináljuk most vissza,ha véletlenül tovább akarna aludni én felébresztem.de a levegőzés és mozgás kint nagyon fontos ebből a szempontból is.én nem szeretek kint lenni,de megéri.
2011. febr. 27. 13:53
 5/6 A kérdező kommentje:
velem alszik el délután is és este is.próbáltam hamarabb altatni,(9 fele)ugyanugy fél 11 ig fenn volt csak az ágyban.magától sajnos sosem aludt el...köszönöm a válaszokat.
2011. febr. 27. 15:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fogod tudni "lefárasztani"Nálunk is vannak ilyen időszakok,pl az elmúlt 3 este.Fél 11-ig nyomta.Igaz csak fekszik az ágyban és nézelődik illetve beszél,forgolódik.Én vittem már délután játszóházba semmi eredménye.Nálunk a tavasz fog sgíteni,amikor egész délután kint tudunk lenni.Igaz neki van egy kistesója,és először a picurt altatom el(szopizik)és utána jön őkegyelme(2,5 éves).Mivel addig ő nem fekszik le amíg a pici sem alszik.Ez van.Majd ha oviba megy ősszel akkor a "korán" kelés mitt,kénytelelen lesz időben lefeküdni.
2011. febr. 28. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!