Mi a napirend egy bölcsiben?
Szerintem lehetnek helyenként eltérések. Nálunk a következő:
Reggel 6-tól lehet érkezni (bár még hétkor is alig alig akad gyerek), 7:50-ig oda kell érni, mert 8-tól reggeli van, aközben nem lehet érkezni. Aki később jön, az fél 9-től jöhet, akkor van vége a reggelinek. Nem tudom, hogy mikor "kell" legkésőbb megérkezni, mi egy időben 9-re jártunk, mert 10-re kellett megérkeznem bizonyos napokon, de most mondták a bölcsiben, hogy inkább jöjjünk akkor is korábban, ha lehet, hétre, mert ha reggeli után megyünk, akkor délután sose alszik a fiam.
Azt hiszem, 10-kor kapnak tízórait, valami gyümölcsöt, innivalót. Fél 12-kor van az ebéd, délben mennek aludni. Az alvásidő kettőig tart elvileg, és utána uzsonna, de aki még alszik, azt hagyják aludni, és utána megkapja az uzsonnáját. A gyerekekért menni úgy lehet, hogy az az étkezéseket, és az alvásidőt ne zavarja meg, tehát vagy ebéd után (délre), vagy uzsonna után. Nálunk legkésőbb 4-re oda kell érni, bár elvileg 5-ig nyitva vannak, de amikor egyszer felvetettem, hogy heti kétszer csak fél ötre érek oda, akkor azt mondták, hogy hát azt nem lehet, akkor már nincs ott egy gyerek se, kérjek meg valakit, hogy menjen a gyerekért 4-ig. Igazából csak arról van szó, hogy 4-től 5-ig a papírmunkát csinálják, gondolom ezért nem lehet 4 után már bent gyerek.
Azt pontosan nem tudom, hogy a játszás meg az ilyenek hogy vannak, mert ugye én nem vagyok ott, de az étkezések meg az alvás kb. így szoktak lenni.
Ez érdekes amit írtál kedves utolsó. Ilyen rugalmatlanok lennének? És mi van akkor, ha valaki 5-ig dolgozik és nem tud megkérni senkit, hogy menjen a gyerekért, akkor mi van? Előre rettegek a bölcsitől, lehet, hogy inkább gyesen maradok, aztán lesz ami lesz.
Ja, bocs az offért, de döbbenten olvastam, hogy ilyen merev beállítottságú nálatok a bölcsi. Szerintetek ez mindenhol általános?
Nálunk is hasonló, csak itt reggel 6-tól este 6-ig van nyitva a bölcsi.
8-tól van reggeli, addigra oda kell érni (7.45-öt kérnek a gondozók). Reggeli közben nálunk sincs gyerekátvétel. Aki nem reggelizik, az 8,30-ra jöhet legkorábban.
Délelőtt vannak a célzott foglalkozások - rajzolás, gyurmázás, mondókázás, tánc, ünnepi díszek készítése papírból, kreppből stb. , -5 fok felett 10 után kimennek az udvarra. 10 órakor előtte van tízórai, ami egy fél pohár innivaló (gyümölcslé, tea - a gyümölcsöt ebéd után kapják meg - egy gerezd alma/narancs, pár gerezd mandarin, fél banán). Ebéd előtt tisztába teszik a pelusosokat, a többiek kimennek pisilni. Ebéd 11.30-tól, 12-től altatás. 14.45-kor kezdik őket felkelteni. Aki korábban ébred, az ágyában kell, hogy maradjon, míg nem szól a gondozónéni. Wc, pelenkacsere, fésülködés. 15.00-tól uzsonna. A szülők ez után érkeznek. Állítólag 16.00 után már nem nagyon van gyerek, ha jól tudom fél5-kor össze is vonják a csoportokat. 17.45-ig kérnek mindenkit, hogy vigye el a csemetéjét.
Bp
Mi a kovetkezok szerint dolgozunk:
7.45-9.30: megerkezes
9.30-10.00: festes, rajzolas
10.00-10.15: "circle time", leulunk korben, jobb esetben a kicsik korbe-korbe masznak :))), enekelunk, mondokakat mondunk
10.15-10.30: tizorai
10.30-11.00: pelenka csere, a kisebb babak elso alvashoz valo elokeszitese (11-16 honapos)
11.00-11.30: project (keszsegfejlesztes, matrica ragasztas, gyurmazas stb.), ha az idojaras engedi, ez az az ido, amikor kimegyunk
11.30-12.00: ebed
12.00-13.00: szabad jatek, a kisbabak etetese, akik felebrednek az alvasbol
13.00-14.45: csendes piheno a nagyobbaknak/alvas (16-25 honapos)
14.45-15.00: picik elokeszitese masodik alvashoz, ujabb pelenkacsere mindenkinek
15.00-15.15: uzsonna
15.15-16.00: nyaron kimegyunk az udvarra, egyebkent babatorna, labdas foglalkozas stb.
16.00-16.30: vacsora
16.30-18.15: szabadjatek, enekles, szulok erkezese
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!