Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Eleget eszik 22 hónapos...

Eleget eszik 22 hónapos kislányom? Ha nem, mit tehetnék, hogy többet egyen?

Figyelt kérdés
Kislányom reggel 8-kor megiszik 2,5 dl tejet, de reggelizni nem hajlandó, viszont a tej rögön kell neki amikor felkel. Már próbáltam, hogy alig adok neki tejet, akkor sem eszik szilárd ételt utána. Délben van ebéd, de van hogy alig eszik pár falatot és van, hogy annyit eszik mint egy felnőtt. 4-kor gyümölcsöt eszik, de abból is csak max. 1 db valamit. Délben és délután mindig iszik pár korty tejet. Este szintén nem vacsizik, itt is próbáltam már mindent, de csak a nasikat eszegeti, abból meg nem akarok neki adni. 8-kor 3 dl kakaó. Ez ugye nem felel meg egy 22 hónapos étkezésének?
2011. febr. 25. 10:46
 1/3 anonim ***** válasza:

A vacsi hiányzik, de ez van.

Lányom is ilyen. Reggel tej, 10óraira semmi, ebédet eszik, délután gyümi, este vacsi, lefekvés előtt tej. Én mondjuk napközben nem adok neki tejet.

Most 3 hónapja katasztrófálisan nem eszik. Reggel tej, délelőtt 2 üres kifli magában, ebédre semmi, délután semmi, este 3 falat kenyér és a tej. A dokit kérdeztem, erőltessem. De nem lehet beletunkolni semmit... majd eszik.

2011. febr. 25. 11:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem kevéske,legalábbis az én fiamhoz képest.Ő így eszik: reggel 125 ml tej,aztán a mi reggelinkből eszik,tízóraira gyümölcs,délben ebédre normál adag főtt étel,uzsonnára valami tejtermék,vacsira rendes főzelék vagy valamilyen főtt étel,és lefekvéskor 300 ml tej.

Délelőtt próbálj meg neki gyümölcsöt adni,az étvágyat csinál az ebédhez.Délután pedig jorhurtot vagy tejszeletet adj inkább az laktatóbb.Nasit szerintem ne adj.Nem hinném,hogy az erőltetés jó,ha éhes lesz úgyis szólni fog.

2011. febr. 25. 11:17
 3/3 anonim ***** válasza:
21,5 hós és nagyjából ugyanez van. Vacsira, ha délután nem evett (ez sokszor van) eszik egy kis tejberizst, vagy a másik kedvenc: a piciknek gyártott ilyen-olyan gabona karika, golyó, amit tejbe lehet tenni(ebből van itthon 6 féle :)). Esetleg próbáld meg, hátha nálatok is bejön valamelyik. Ez reggelire is jó lenne, ha elfogadná, de az enyém se hajlandó. Amint kinyítja a szemét máris:"tejte-tejte", de nem sokat iszik belőle (30-60-90 ml). Ez van 9 körül, aztán 12-ig hiába is próbálkoznék. Max. kis tea. Akkor 5-6 kanálnyi leves. Elalváshoz 2,5-3 dl tápszer. Este ugyanennyi. A doki szerint: neki ennyire van szüksége. Mire én: azért aggódok, hogy megkap-e mindent a szervezete, hiszen alig eszik. Erre a doki: adjak neki Béres cseppet, az még az étvágyát is javítja. Csakhogy eddig nem tudtam megitatni vele a gyerek C vitamint sem. Perzse a cseppeket be lehet tenni a tápszerbe. Aztán most rákapott a Béres vitamin tablettára. Az apró, oda merem neki adni. Gyakran van olyan érzésem, hogy éheztetem a kislányom:(. Bár nem úgy néz ki- jól fejlett. Pedig ő nasikat se eszeget. Nem azért mert nem kapna. Még a túró rudit, joghurtot se, a pudingot is ritkán, a kekszet, ha látja más gyerekeknél, hogy eszik, akkor esetleg 1-1-t, régebben szerette a köles golyót, már azt se kéri. Se gyümölcs. Az almából egy-két falatka, a babánból nagyon ritkán 1/4. Fogalmam sincs, mitől nő.
2012. febr. 14. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!