Abbahagyhatjuk a tápszert egy éves korban, ha egyébként már elég sok mindent eszik? Mit adjak ilyenkor este és reggel a tápszer helyett?
Szia
Szerintem nem szabadna a tápszert elhagyni, mert 1éves babáknál min. 500ml tejalapú készítményt kell elfogyasztani. Az orvossal kellene megbeszélni, hogy ő mit mond.Milyen tápszert adtál neki? Az én babám 15 hónapos és ő sincs 9kiló. Én mildibé junior tejet adok neki: reggel, délbe, este. Estére sinlaccal dúsítom.
Beszélek a védőnővel, vagy a gyerekorvossal, és rákérdezek, hogy esetleg áttérhetnénk-e arra, amit Te írsz, mert a mostani tápszer valahogy nem az igazi.
Köszönöm, hogy időt szakítottál rám.
Az én lányom sokáig nem volt hajlandó mást inni (enni sem nagyon), csak Beba 2+-t és 3+-t Nem tudom, hogy lehet-e még kapni, az utóbbit 3 éves korig ajánlják. Meglepően jó súlyban volt ehhez képest, néha azon gondolkodom, hogy napenergiát fogyaszt... :)
Vannak még különböző kész babatejek (próbálj olyat keresni ami egy év fölött ajánlott), és jók a tejpépek is. Talán a tehéntej sem árt már, de azt hiszem inkább főzve javasolják még és mivel nincs benne elég vas, pótolni kell valamivel.
Hogy áll a főzelékekkel, tésztafélékkel?
Egy ideig egyébként a lányomnak is állandóan hasmenése volt, és én sem tudtam az okát. Aztán egyszercsak elmúlt. Barátnőmtől is hallottam, hogy a hasmenés és a túl kemény kaki váltakozva nekik is probléma volt. Valószínűleg még nem fejlődött ki teljesen az emésztés ebben a korban, talán a sokféle étel segítene a dolgon, de mit csináljon az ember, ha nem hajlandók enni? 2 és fél éves elmúlt a lányom, és még most is kínlódunk vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!