Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos körüli babátoknak...

11 hónapos körüli babátoknak a tápszer reggel és este étkezésnek számít vagy italnak? 12 hótól is tápszert adtok még?

Figyelt kérdés
Jól laknak tőle vagy kell enni is mellé? 1 éves kor felett Ti már tejjel váltjátok ki a reggel és esti meleg italt vagy továbbra is valami tápszer félét adtok majd?
2011. okt. 8. 21:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Az én babám 11 hós, reggel és este kap már csak tápszert, de emelett rendesen reggelizik és vacsorázik is. Tehát nem számít étkezésnek. Nálunk úgy van, hogy hajnalban 5 körül kéri a tápit, visszaalszik fél 8 körül ébred, 8-kor reggelizünk. Este pedig fürdés után vacsizunk, aztán elalváshoz kapja a tápszert.

A hónap végén tölti az 1 évet, én úgy tervezem, hogy idén még tápszert kap, januártól viszont már tejitalt.

2011. okt. 8. 21:15
 2/14 zkriszti3 ***** válasza:
Éjszakai tápszert kapott,de reggel 5 körül már fent volt éhesen.Bizonyos korban és súlyban már nem volt elég neki.
2011. okt. 8. 21:39
 3/14 anonim ***** válasza:

igen, étkezésnek számított a reggeli és esti tápszer. 14 hónaposom van, még mindig tápszert kap. egyrészt mert olcsóbb mint pl a tej vagy tejital, másrészt több vitamin is van benne mint a tejben. éppen pár napja kérdeztem ismét rá a dokinknál hogy nem e gond, azt mondta tökéletesen egyetért velem!!! szerencsére támogatással kapjuk a tápszert 36 hónapos korig. koraszülött vérszegény a lányom, így fontosabb hogy inkább a vitaminos tápszert kapja mint a szinte semmi tejet.

de persze van aki tejet ad egy éves kor felett, ezt midnenki maga dönti el belátása szerint.

2011. okt. 8. 22:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Lányomnál normál étkezésnek számít a tápszer, mert ha megissza, akkor utána kb. 3 óráig nem hajlandó mást enni. Így én rendes étkezésnek számítom azt is.

Én még egy ideig tápszert adok neki, nem tejet. Esetleg majd nézek később valami tejitalt neki.

Tejet nem nagyon ajánlják nálunk, sem a doki, sem a védőnő. De nem is bánom.

Először majd főzelékekbe keverve adom neki a tejet, de nem kapkodok vele.

Holnap lesz 1 éves.

2011. okt. 8. 22:31
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, úgy látom, pont fele-fele: valahol étkezés, valahol ital. Azért kérdeztem, mert nálunk eddig külön étkezés volt a reggeli és esti tápszer, de egy ideje úgy látom, hogy nem lakik jól vele, nagyon hamar éhes lesz utána. Úgy látszik, ennyire mások a gyerekek. A holnap egyéves boldog születésnapot! :-)
2011. okt. 8. 23:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia, enyém 11,5hós. 1 hónapja tápszeres, és még sokáig tervezem (első babám 21 hós koráig kapott tápszert, csak utána tejet, persze főztem már tejjel, pl spenótot, de inni nem adtam neki).

Reggel 7-kor tápszer, utána fél 9 - 9 fele reggelire gyümölcsöt kap.

Ebéd után kiegészítésként kap tápszert (alvás előtt).

Este 7-kor vacsizik főzeléket, utána 8-kor tápszer.

Szóval nálunk inkább kiegészítés a tápszer, mint főétkezés.

2011. okt. 9. 07:47
 7/14 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

Az első babám viszont főétkezésként kapta a tápszert, mert neki így volt jó. Reggel-ebéd-vacsi tápszer, tízórai és uzsi kanalas kaja, nála így volt 11 hósan, és 1 év felett váltottuk ki az ebédtápszert rendes kanalas kajára. De ő nem volt nagyevő, jobban szerette a tápszert.

2011. okt. 9. 07:48
 8/14 anonim ***** válasza:
13 hós kislányom szintén nem nagy evő. Neki reggeli-vacsora a tápszer. Délelőtt szinte semmit nem eszik meg. esetleg egy kis banánt elnyammog, aztán ebéd , uzsonna, és vacsira ismét tápszer. Ennyi. Hiába kínálgatom, Neki elég.
2011. okt. 21. 10:59
 9/14 anonim ***** válasza:
Igaz az én kislányom már 19 hónapos.De 1 éves korától fogva rendes bolti tejet kap.Reggel macikávéval este meg simán.Reggel még csipeget utána,este meg a tejen alszik el.Az meg hogy olcsóbb a tápszer mint a tej,biztos nem.
2011. okt. 21. 12:35
 10/14 anonim ***** válasza:

22:31-es vagyok: egyrészt köszi a szülinapi köszöntést!

Másrészt képzeld, 1 hét alatt átalakult a lányom!

Most már igényel mást is tápszer után!

Érezni lehet, hogy mikor igényel már mást is. Simán észrevettem, hogy most már másképp szeretne enni.

Már nem elégszik meg csak a tápszerrel, pedig előtte nem lehetett vele semmit sem megetetni tápszer után. Most meg kevesebb tápszert iszik, de kér mellé rendes kaját is! Úgyhogy nála most jött el az idő, hogy a tápszer csak ital legyen.

Nálatok mi újság? Iszik tápszert és eszik utána?

2011. okt. 21. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!