Jelenleg dolgozom,október óta.Úgy néz ki a dolog,hogy 8 hetes kismama vagyok.
Akkor most mi jár nekem?
Mert ráadásul ugye a gyes mellett már csak heti 30órát lehet dolgozni és én még nem annyit dolgozom.
2011. febr. 24. 17:35
1/9 anonim válasza:
Ha nem 30 órára, vagy az alatt vagy bejelentve, le kell mondanod a gyest. Nem lehet heti 30 óránál többet dolgozva igénybe venni a gyest.
Ha dolgozol, jogosult leszel majd gyedre, attól függően, szülésig mennyit dolgozol majd.
Ha a gyeded mégsem jön össze, vagy kevesebb lenne mint a gyes, akkor gyesre alanyi jogon jogosult vagy szülés után.
Ha dolgozol, jár a táppénz is szülésig.
2011. febr. 24. 18:10
2/9 anonim válasza:
Szia!Én is táppénzen vagyok és a férjem igényelte a gyest(de sajnos ez most megszűnt)
Te nem tudsz táppénzre menni míg a pici megszületik?
2011. febr. 24. 18:12
3/9 anonim válasza:
szia. én is táppénzen voltam és mellette a férjemre kértük a gyest. előtte 40 órára voltam bejelentve.
mikor szűnt meg ez a lehetőség? nekünk tavaly júliusban született a gyerekünk és akkor még lehetett.
2011. febr. 24. 21:09
4/9 anonim válasza:
és gratulálok a babához.
2011. febr. 24. 21:10
5/9 anonim válasza:
Január 1-töl már nem lehet igényelni a gyest 8 órás munka mellett.(férjem dolgozik )Március 31-ig kell visszamondani nekünk áprilisi lesz a baba így még tudtuk kérni addig.
2011. febr. 24. 22:18
6/9 anonim válasza:
Mi ezt úgy oldottuk meg,hogy anyukám igényli meg. Lányom otthon van velem,én pedig 21 hetes vagyok. Férjem és én is 8 órában vagyunk. De a kincstárnál az ügyintéző úgy akadékoskodott,mintha neki kellene zsebből kifizetni azt a 28 ezret. Kérdezte miért nem én igénylem? Mintha köze lenne hozzá. És nyilatkozatot is kell tenni,hogy mivel nem ugyanaz a lakcímünk mindennap fölutazik vagy mi? Anya mondta,hogy nem,nálunk alszik egy fotelágyon. Azt mondja erre az ügyintéző: Nem lehet valami kényelmes:S :D Röhej. Vajon a cigányokkal is így viselkedik? Vagy velük nem mer?
2011. febr. 24. 23:43
7/9 anonim válasza:
Szia én ugy tudom hogy csak aki január 1 után kezd el dolgozni arra vonatkozik a heti 30 óra igy ha te már október óta dolgozol rád nem vonatkozik
2011. febr. 25. 22:46
8/9 anonim válasza:
lemaradt hogy március 31-ig
2011. febr. 25. 23:17
9/9 anonim válasza:
Szerintem mindenképp március 31 előtt menj el táppénzre mert igy még a 8 órádból számolják kiés ugye március 31-től él az hogy nem jár a gyes igy meg szerintem megtarthatod azt is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!