Gyes alatt táppénz? 2,5 éves kislányommal gyesen vagyok, de gyes mellett 6 órában dolgozom, ő pedig bölcsibe jár.
Szerintem te sem.
hacsak meg nem kéred a te háziorvosodat, hogy vegyen táppénzre valami kamu betegséggel.
A gyerek után biztos nem jár két ellátás. Viszont ha te magad vagy beteg, akkor mehetsz táppénzre. Bár ebben sem vagyok biztos.
Ha dolgozol a gyes mellett, akkor jár egyszerre a táppénz és a gyes.
Annyi időre, amennyit dolgoztál. Vagyis ha dolgozol 2 hónapot gyes mellett, majd elmégy táppénzre, akkor legfeljebb 2 hónapig lehetsz táppénzen úgy, hogy kapod mellette a gyest.
A törvény így hivatkozik a helyzetedre:
49. § (1) A gyermeknevelési támogatás vagy az ápolási díj mellett munkát végző biztosítottra a táppénzre vonatkozó rendelkezéseket azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy
a) a táppénzfolyósítás időtartamának megállapításánál biztosítási időként csak a gyermeknevelési támogatás vagy az ápolási díj folyósításának időtartama alatt biztosítási jogviszonyban töltött napokat lehet figyelembe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!