Rábíznátok anyósra a gyereketeket, ha? Folytatás lent
El akarok menni dolgozni, miután nem szoptatok, maximum 14hós korában. Eddig anyósnál éltünk, de nem volt túl egészséges, költöztünk.
Azóta sokkal jobb a viszonyunk, ekkor tette ezt az ajánlatot:
Ha ő délelőttös, vagy szabadnapos, akkor elmenne a lányunkért a bölcsibe, vagy nála lenne bölcsi helyett.
De! Nagyon sok gyereknevelési sztorijában benne van a verés, a fakanál, és a férjem is mesélte, hogy egyszer addig ütlegelte a fakanállal, míg az el nem tört.
Féltem a jó viszonyt, de annál inkább a babánkat!
még csak öt hós, de már most nagyon akaratos, és bármelyikünk vérmérsékletét örökli, nehéz természet lesz.
Engem egyetlen egyszer vertek el (megérdemeltem), amúgy büntetéssel neveltek.
Nagyon furcsanak talalom az olyan megallapitasokat, mint az "utaljuk az anyosunkat klub" olyan szemelyek reszeröl, akiknek olyan anyosuk van, hogy tenyleg befoghatjak a szajukat, mert ha az övüke ilyen rendes, amilyennek leirtak, es ennek ellenere nem tudnanak vele normalisan kijönni, akkor lehetnenek pont ök oszlopos tagok ebben a klubban! Amig ilyen anyosuk van, javaslom, ne minösitsek az olyanokokat, akikhez nem volt ilyen kegyes a sors!!! Sajnos sok kerdesnel felbukkanak, meg mielött kiderülnenek a dolgok (mint itt is), mar eleve leirjak a menyt, mintha barki is maganak akarna problemat csinalni! Nevetseges maga a feltetelezes is, mert nem tartom valoszinünek, hogy letezik olyan meny, aki direkt kiszur magaval, es nem bizza ra a gyereket olyan anyosra, aki elfogadja a nevelesi elveit.
Akiket ezek a hozzaszolok "utaljuk az anyosunkat klubtagoknak" neveznek, azoknak az anyosa sz.rik a nevelesi elvekre, es direkt mashogy csinalja, lesz.rva, hogy ez hogyan hat az unokajara es a menyre. Es bar nem megallapitottan elmebeteg, de gyakran hasonloan viselkedik, ha egyszer örömet okoz neki, ha a fiatal csaladnak borsot törhet az orra ala, ha a meny gyermekagyat, ami csodalatos is lehetne, ott teszi tönkre, ahol tudja, es hogy a kis unokajanak fajdalmat okoz lelkileg es/vagy fizikailag. Könnyen dirigal es itelkezik erröl az a hozzaszolo, akinek kiny.ljak a s.gget, es szegyellheti magat, amiert igy mer velemenyt mondani!
Az ilyen tipusu anyosnak egyebkent eszebe sincs jatszani az unokaval, es nem is tud vele mit kezdeni. Pl. elmeseli neki, mit csinalt aznap, közben fel szemmel azt figyeli, mit csinal, hova megy a meny (mindig arrafele fordul), mert valojaban nem is erdekli a gyerek, eleve nem azert jött, ki tudja követni, min jar ilyenkor az agya...
En is azt irtam, hogy teljesen mas IS LEHET az anya-gyerek es mama-unoka kapcsolat, de csak IS LEHET, ezert nem art resen lenni! Mert ez egyszerüen nem töled, hanem az anyos döntesetöl függ!!
Ezert azt javaslom, ha szerinted tiszteli benned az embert, es kepes elfogadni, hogy Te mas elven vagy mint ö, akkor erdemes megis tajekoztatni, hogy masok a nevelesi elveid, pont az ilyen vecere eltünesek miatt, ha kapcsolatban vagytok. Ha nem igy all hozzad, akkor nekem az a tapasztalatom, jobb, ha nem is tud rola, mert direkt az ellentetet csinalja (a gyerek erdekei sem hatjak meg).
26./23.03.
De azért az is érdekes utolsó, általában mindenkinek az anyósa "idegbeteg", ritkán a saját anyja.
És ez az idegbeteg anyós felnevelt valakit, a gyerek apját és ha a viselkedése kihatással van a gyerekre, akkor hozzámentél egy emberhez, akit tönkretett az anyja? De minek vállal valaki gyereket egy terhelt családból jövő embertől?
Persze igazad van, lehetnek igazán olyan emberek, akikre egy kutyát nem bíznék, hogy adjon neki enni, nemhogy egy gyereket, de érdekes módon, mindig az anyós a dagadt, büdös, izzadós, puszilgatja a gyereket stb stb Szerintem ha visszakeresném, tízből kilenc kérdés úgy kezdődik, mit csináljak, anyósom....
Tehát most vagy az van, a lányos anyák tökéletesek, és jó nagyszülők (csak általában messze laknak vagy dolgoznak, a fiús anyák vagy legalábbis némelyek férjének anyja maga a rettenet, de közel lakik és törődik is az unokájával, fiával. A másik egy pedig, mit szóltok anyósom még nem is látogatott meg bennünket, nem vesz semmit a gyereknek. Úgyhogy anyós a legritkább esetben tud jól viselkedni. Ha nem csinál semmit az is baj, ha csinál az sem jó.
Anyós 7 éves koráig nevelte a férjem, hál égnek nincs hatással már rá.
Ő is ki van akadva. Nem megyünk mostanában anyósékhoz az is biztos!
Ha valoban erdekelnek a valaszok: Igen, sokan hozzamentünk olyan emberekhez, akiket tönkretett az anyja. Egy joravalo emberhez, aki lelkileg sajnos nincs a csucson, ahogy valoszinüleg mi sem, de megis, törekszünk joszandekuak lenni es a legjobbat tenni, amit lehet. Miert, szerinted ne is keressük a boldogsagot, ha egyszer ilyenek vagyunk, ha ilyen a tarsunk? Vagy 38 evesen meg remenykedjünk a feher lovon felenk tarto hercegbe, akinek az anyja elfogadhatoan viselkedik velünk, es akitöl majd gyerekünk születik? Szoval röviden: összetett dolog, es nem feltetlenül elitelendö (ahogy az "utaljuk az anyosunkat klub"-ot kitalalok feltetelezik), ami mögötte van.
Hogy miert vallal az ember gyereket egy terhelt csaladbol jövö emberketöl - ez is egy összetett kerdes, de az biztos, hogy amikor az elhatarozas mellett dönt, akkor meg mindig ez tünik a legjobb megoldasnak. Miert, szerinted assuk el magunkat, ha mar egyszer csak egy ilyen tars jutott nekünk, es a jövöben, abban, hogy minden jora is fordulhat, hiszen pl. anyos is dönthet mashogy is a jövöben, ebben ne is remenyjedjünk? Eleve azt kellene felteteleznünk, hogyha hozzank eddig ilyen es ilyen volt az anyos, akkor majd a gyerekünkhöz sem lesz normalis?
En is nagyon sokat, meg 30 felett is kb. 5 evig gondolkodtam, hogy vallaljak-e gyereket ilyen körülmenyek ellenere. Mint irtam, eredetileg több gyereket akartam, es biologiailag (meg!) lehetseges is lenne, de figyelembe veve, hogy a gyerekek egeszseges felnövesehez masra is lehet szükseg a szülökön kivül, tudomasul kell vennem, hogy ez egy ilyen elet. Az biztos, hogy az ember magaert vallaja a gyereket, es en legalabbis azzal amitottam magamat, hogy ki tudja, az unokahoz talan mas lesz az anyosom. Anyu valoban mas hozza (bar öra sem szamithatok, nemcsak a tavolsag miatt, hanem mert hozzam nem igy all, mert ö nem akart engem es ugy eli meg, elrontottam az eletet), ö valoban mashogy viselkedik vele, mint velem, valoban erzödik a szeretet rajta es a kislanyom is szereti öt. Igy ha nem lenne a tavolsag, vagy a ferjem hajlando lenne Magyaro.-ra költözni, ra is biznam, ha szükseges, es mernek több gyereket is vallalni, mert tudom, vegszükseg eseten rabizhatom. Anyosom sajnos mashogy döntött.
"Anyos a legritkabb esetben tud jol viselkedni, ha nem csinal vagy csinal valamit, az sem jo." En nem hiszem, hogy a menyeknek erdeke, hogy kicsesszenek magukkal, mindenki jobban elhetne, ha az anyos is tamogatna, ugye? Ha pl.így tamogatna, ahogy Agi irta, Föleg ma, amikor allitolag "divat" karriert epitgetni, epitgethetnek a karrierjüket, mig anyos a fiatalok nevelesi elveit szemmel tartva hozza-viszi a gyerekeket ovibol-bölcsiböl..stb. Minden anya nyugodt lenne, ha a gyereke megkapja a neki kijaro figyelmet, jatszanak vele, fejlödeset segitik, ugye?
Akkor megis miert nem igy meg ez, he??? Nem en talaltam ki, nezz utana pszichologiai oldalakon: azert, mert az anyosnak elvettek a fiat... (Ezt egyebkent elöben is atelhettem: elötte mas volt hozzam.) Attol függöen, hogy mennyire tekinti a tulajdonanak, anyos jellemetöl függöen reagalja ezt le. Persze megertelek, akinek nem inge... akinek nincs ilyen problemaja, az miert is foglalkozna ilyesmivel, miert olvasna könyveket, cikkeket erröl, miert foglalkozna azzal, mit lehet itt tenni, ha nincs ilyen problema? (Mindenkinek megvan a sajatja, eleg azzal.)
26./23.03.
10-böl 9 kerdes ugy kezdödik, mit csinaljak, az , anyosom.."
Nyilvan az ker segitseget, akinek problemat okoztak, es nem az, aki a problamat okozza, ugye??
26./23.03.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!