Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nurofen kúp és Suppositorium...

Nurofen kúp és Suppositorium Noraminophenazoni kúp adható felvátva 18 hós gyereknek?

Figyelt kérdés

Panadol és Nurofen szirupok kilőve, mert sehogy sem tudom beadni a fiamnak.Ha sikerült is beadni,szinte jött is vissza.

Illetve aki nurofen kúpot ad hasonló korú babájának a 60mg vagy 125mg-osat adja?

2011. febr. 19. 21:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a Naturlandos kupot csak kétéves kor felett adhatjuk! Itt olvashatod: [link]

18 hós Germicid C kupot vagy Nurofen kupot kaphat! Ne keverd a kettőt, mert az emlitett kúp igen erős, a gyereked meg kicsi!

2011. febr. 19. 22:42
 2/11 anonim ***** válasza:
41%

Kedves első, nekünk újszülött korától ezt írta fel az orvos, gondosan végigolvastam a tájékoztatóját, és újszülött kortól adható, szerintem valamivel kevered.

Kérdező, ne keverd a kettőt, vagy egyiket add, vagy a másikat, és inkább a hűtőfürdőt próbáld.

2011. febr. 20. 07:05
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Kedves második, elolvastad a linket? Ez a kúp betegtájékoztatója, benne van, hogy 2-12 éves kor között használható, ugyhogy ujszülöttnek, valamint 1,5 évesnek biztos hogy NEM! Lègyszi más is írjon, mert megijedtem, hogy nem tudok értelmezni egy betegtájékoztatót!!!
2011. febr. 20. 08:22
 4/11 anonim ***** válasza:

Rosszat kerestél meg:)

Nézd, ez a jó, ez két éves korIG ajánlott:

[link]

Hidd el, hogy én jól elolvastam - te is megteheted:)

A kérdező valóban nem írta, mekkora dózis, de ha nem értesz hozzá, akkor ne kelts azonnal pánikot kérlek.

2011. febr. 20. 09:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Tehát van belőle babáknak is. A dokit, mikor anno kérdeztem, azt mondta, csak a Germicid c van és a nurofen kúp. Ezért kaptam frászt, hogy 200-as kupot tol a gyerekbe a kérdező:) elnézést a tudatlanságért. Ettől függetlenül szabad két féle kupot váltva adni? Ugy hatékonyabb a lázcsillapitás? Vagy egyféle kup és hütőfürdő? Én ezt tenném. De lehet ismét nem hozzáértő vagyok.
2011. febr. 20. 10:42
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

200-as van itthon, azt adtam. Én is olvastam, hogy 2éves kortól adható ez. De a gyerekorvos ezt írta fel. Ennyire hülye lenne? pedig tudja, mennyi idős a nyerek.

2011. febr. 20. 11:00
 7/11 anonim ***** válasza:
Na akkor csak nem vagyok teljesen béna....kedves második válaszoló. Kedves kérdező, a 200-asat inkább ne add neki folyamatosan, elég erős, a doki azt mondta, hogy nagyon magas, 39 fok feletti , ugymond csillapithatatlan làz esetén adható 2 éves kor felett, addig Germicid C kúp javasolt! Volt egy kisbaba rokonom, akinek nagyobb gyereknek való kupot adtak a nagyszülők és korházba került, ezért irtam le a korábbiakat! A nurofen kb arra jó, ha van egy kis láz, esetleg fogzással járó láz és fájdalom, ezen tud segiteni, de magas láznál nem nagyon hat. A dokid meg csessze meg, hogy kétévesnek való kupot ir fel! Jobbulást nektek!
2011. febr. 20. 14:09
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igazából tegnap kapott a 200-ból egyet délután és egyet éjfél körül, mert 38 felett mértem. Ma szerencsére eddig nem volt szükség semmire.Bár az este, éjszaka mindig gázosabb...

Nurofen kúp nincs itthon. Azt hiszem elmegyünk ügyeletes gyógyszertárba és veszek, inkább azzal próbálkozom, ha nincs nagyon magas láza.

2011. febr. 20. 14:23
 9/11 A kérdező kommentje:

Egyébként nekünk soha egy árva szóval sem említette a dokink, hogy Germicid C kúp... mindig csak ezt a kék dobozos, kimondhatatlan nevűt írta fel. No meg persze szirup, de azzal úgy jártunk, ahogy fennt írtam...

jaj, de utálom ezt a beteges időszakot:)

2011. febr. 20. 14:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Ne váltogasd. Sőt, ha nem nagyon magas (39 feletti), akkor először a hűtőfürdőt próbáld)

Kedves első, senki nem írta, hogy béna vagy, csak bátorkodtam rámutatni, hogy nem feltétlenül van igazad. Bocsánat, hogy meg mertem nyilvánulni.

Csak zárójelben: akkor még a kérdező nem írta, hogy milyen van neki otthon, így azon nem kell felháborodni, hogy valaki helyesbíteni merészelt.

Sajnálom, hogy ez téged ilyen zokon érintett, én inkább örülnék, hogy megtudok valamit, amit eddig nem tudtam, de hát nem vagyunk egyformák.

2011. febr. 20. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!