Lányom tegnap kapta meg a 18 hós kötelezőt, plusz prevenart. Este már belázasodott, eddig nurofen kúpot kapott, de azt 6 óránként lehet adni. Itthon csak naturlandos suppositorium van, adhatom ezt felváltva a nurofennel 4 óránként?
Nem, mert túladagolod és kórház lesz a vége. A vizes lepedőzéssel próbálkoztál már? Az nem gyógyszeres és azonnal hat, sőt korlátlan számmal alkalmazható. Ha még ez sem segít, akkor a hűtőfürdőt javaslom.
Amúgy is vigyázz a gyógyszerekkel! Egy lázas gyerek nem eszik túl sokat és a gyógyszer megterheli a gyomrát, ami nagyon tud fájni.
Mivel az oltástól lázas, az úgyis le fog menni magától is, ma este már nem lesz semmi baja. Addig maradj a nurofennél, ne adj neki többet, mint kéne, és mást sem.
Ne aggódj, nem lesz baja. Igyon sokat.
A Nurofen hatóanyaga ibuprofen, az antipiretikus kúpé elvileg más (nézd meg a dobozon). Így IGEN, adhatod a kettőt felváltva. Én 3 óránkénti váltásban szoktam adni, amikor a lányom lázas, mellette hűtőfürdőzünk is. És én vagy a férjem olyankor be szoktunk mellé ülni a kádba, mert különben nem marad benne.
A jó hűtőfürdő: arról a hőfokról indítod, amilyen a láza, és fokozatosan csökkented kb. 29-30 fokosra a vizet. A víz érjen a szíve fölé, utána töröld jó szárazra, majd vékonyan öltöztesd fel ill. takard be (vékonyan). A jó hűtőfürdő 0,5 fokkal viszi le a hőt, ha nem mozdul lefelé, akkor fél óra múlva újra lehet ismételni. (Ezeket egy gyerekorvos tanácsolta, akit ügyeletből hívtunk ki tavaly, amikor elkaptuk a háromnapos lázat.) Én a lázcsillapítót a hűtőfürdő után szoktam beadni.
Ajánlom ezt az oldalt: [link]
Itt van egy táblázat a különféle lázcsillapítókról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!