Van olyan nem kötelező védőoltás, amit ovikezdés előtt beadattál a kicsinek?
Kisfiam ősszel kezdi az ovit, a kistesó akkor lesz 4 hónapos. A dokinénink ajánlotta a bárányhimlő és a kullancs elleni védőoltást is.
Az influenza ellenit ősszel tuti beadatom, de ezeket ovikezdésig kéne. Szerintetek?
Én sem vagyok a híve az oltásnak, előnyben részesítem az egészséges táplálkozást. De! A kisfiam alig hajlandó gyümölcsöt enni, zöldséget szinte soha nem fogad el, főzeléket nem eszi meg, .... Sorolhatnám. Ezért adok neki vitamint, és ezért gondolkodom az oltásokon. A Prevenárt és Menjugate oltást már megkapta.
Ahogy már írtam, én szoktam oltatni influenza ellen. akkor is oltattam, amikor a fiamat szoptattam. Semmi gond nem lett. Tavaly a mi kisvárosunk volt az egyik, ahol a legtöbb halállal végződött eset volt. Én akkor elgondolkodtam, hogy vajon tényleg mindent megtettek az orvosok már a legelején?! (csak zárójelben írom le: párom 1 hete az ágyat nyomja, nem influenzás szerencsére, de csak a 3. alkalommal kapott olyan gyógyszert, amitől jobban is lett. Hiába ment be hétvégén az ügyeletre, hiába írtak neki több gyógyszert, nem hatott, mert mint kiderült, az ügyeletes orvos nem jól állapította meg, mi a baja. Aztán hétfőn elment a háziorvoshoz, aki azt mondta, hogyha már megkezdte annak az antibiotikumnak a szedését már ne hagyja abba. Nem hagyta, csak egyre szarabbul lett tőle, amikor is visszament és kapott másfajtát. Mindjárt elkezdett gyógyulni.)
Megértem azokat is, akik nem oltatnak.
Köszönöm szépen mindenkinek a sok-sok hasznos választ!!!
Prevenárt már megkapta, bárányhimlő ellen nem oltatok, agyhártya gyulladás ellen igen!
Jövő évtől pedig influenza ellen is! Tavaly beoltattam az egész családot, idén nem mert terhes voltam és gondoltam úgysem megyünk sehova. Na a fiam születése után 2 héttel apa haza hozta nekünk az influenzát, ő kezdte, a 3 éves lány folytatta, 3 napig 40 fokos lázzal, ennek már egy hete, de azóta is álomkóros, alig eszik,köhög nagyon nehezen lábal ki belőle, én is elkaptam 3 napig 39 fokos lázam volt ahhoz nem volt erőm, hogy a kicsit ellássam én is köhögök. Szerencsére a baba megúszta! Még hozzá tenném, hogy nem vagyunk betegesek én személy szerint 17 éves korom óta nem voltam beteg (27 vagyok most), a férjem is évente egyszer kap el náthát, a lányom eddig megúszta egy fülgyulladással. Ez a nyavalya mégis legyűrt minket! Nem is akár hogy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!