Van olyan nem kötelező védőoltás, amit ovikezdés előtt beadattál a kicsinek?
Kisfiam ősszel kezdi az ovit, a kistesó akkor lesz 4 hónapos. A dokinénink ajánlotta a bárányhimlő és a kullancs elleni védőoltást is.
Az influenza ellenit ősszel tuti beadatom, de ezeket ovikezdésig kéne. Szerintetek?
Soha nem oltattam influenza ellen, nem vagyok oltás párti.
A kisebbik fiam 1 éves, beteg még nem volt. Valószínűleg az 1 éves vizsgálaton, a gyerekorvosnál elkaptuk az influenzát. Én és a két gyerek. Én három napig feküdtem 39 fokos lázzal, felkelni nem tudtam, betegebb voltam, mint valaha. Az 1 éves fiamnak négy napig semmi nem vitte le a lázát, 39-40 fokról, egy hétig nem aludtunk, csak szenvedtünk éjszakánként. A másik megúszta "sima" két napos lázzal. Két hét elteltével még mindig mindhárman erősen köhögünk.
Én ezért fogok oltatni ezután influenza ellen is.
Nálunk 10 év alatt egyáltalán nem javasolják a bárányhimlő oltást.
A kullancsról szó esett, de valahogy nem érzem szükségét ilyen kicsiként, és sosem volt kullancs a környékünkön...
Az influenzát soha nem adatnám be magamnak sem, nem hogy a gyereknek...
A rotára is azt mondta a doki, felesleges, millió hányós hasmenéses betegség van, nem csak a rota.
A prevenárt megkapta, de mást nem, és nem is fog.
Nekem azt mondta az orvosunk, hogy ha mind a 2 oltást megkapta bárányhimlő ellen ,akkor védett lesz teljesen.
A kullancs elleniről tudom, hogy nem véd minden ellen amit a kullancs terjeszt (pl Lyme kór), de az agyhártyagyulladás ellen igen. És mivel mi nagyon fertőzött környéknek számítunk, jobbnak látom beadatni.
Szia!
Kisfiam idén kezdi az ovit.Én az agyhártya gyulladás ellenit(nem a kullancsosat)biztosan beadatom,mert ez nekünk eddig kimaradt,de ovi előtt szeretném).Bárányhímlőn és kullancson még gondolkodok,de az infulenza ellenit biztosan,mert tavaly is elkaptuk a sima infulenzát(h1n1 ellen be lett oltatva) és idén nem kapott semmilyet,de persze a simát megint elkaptuk.Ami sokkal durvább mint ahogy gondoltam.Egy hétig nem evett,alig tudtuk fecskendővel itatni,majdnem kórház lett a vége,24 órából 20-at aludt,nem is tudott felállni és végig rettegtünk látván,hogy nem nagyon akar javulni,attól,hogy nehogy valami szövődménye legyen.Közben a barátaink erős immunrendszerű kisfia 2x is tüdőgyulladáson esett át kórházzal az inf. miatt,és még nem is volt elesett,stb,csak lázas.a másik kisfiúnak pedig pár nap alatt a vírus miatt összeesett az egyik tüdeje,lélegeztetőgép,stb.,de idén is tüdőgyulladása lett és kórház sajnos.Az a szomorú,hogy az ember azt gondolja,hogy könnyű észrevenni,ha rosszabbodik a gyerek állapota,pedig nem minden esetben tudod,hogy ez még ugymond természetes,vagy rohanjak vele azonnal a kórházba.Ott volt ugye az a 2 éves kislány is nemrég aki B típusú inf. halt meg(mi is pont akkor voltunk betegek) és nála is hirtelen pár óra alatt támadta meg az idegrendszerét a vírus.Ahogy néztem a fókuszt,komolyan mondom az ájulás kerülgetett és most azt gondolom,hogy inkább oltatok azt remélve,hogy könnyebben átmegy rajta az infulenza,minthogy rettegek vállalva az oltás utáni mellékhatásokat,mert tényleg borzalom,hogy milyen hetek vannak minden évben mögöttünk az agresszív vírusok miatt.Én bevallom,hogy nagyon félek és féltem.Persze tudom,hogy ha ezek ellen oltatok,akkor még ott van egy csomó minden...,de mi már minden évben megszívtuk és ha jön az ovi.Egyébként évente egyszer volt beteg,de akkor is ilyen súlyosan.Szerintem jobb félni,mint megijedni anyukák,pedig eddig én sem voltam egy oltás párti,sőt nagyon is a természetesség híve vagyok,én csak a saját és környzetem tapasztalatát tudom elmondani.
A bárányhimlő elleni oltást itt már alaposan kivesézték, én még annyit hozzátennék, én azért oltattam, mert ha az oltás mellett elkapja a bárányhimlőt, biztos 100%-os védelem, viszont ha simán elkapja és megússza egy-két pöttyel vagyis nem jön ki rajta rendesen, akkor annyi mint halottnak a scók, semmi védelmet nem szerez. És valahol azt olvastam, hogy ahhoz hogy kijöjjön, meleg kell meg bent tartani. Így legalább biztosan le tudjuk egy életre.
Influenza ellen pedig én úgy tudom, hogy a vírus nem veszélyes, hanem a baktérium fertőzés (ami a tüdőgyulladást okozza-az baktérium) erre van az antibiotikum. Időben elkezdett antibiotikumos kezeléssel el lehet kerülni a szővődményeket. Mert ne felejtsük el, akik tavaly meghaltak, egy sem volt megfelelően kezelve sem a kismamák sem az idősek. Én megbízom az orvosomban, hogy kezeli a gyerekemet, ezért nem oltatom évről évre egy kétséges oltással. Mert ugyan én nem hiszek a higanyos dologban, de gyanús, hogy tilos higanyos oltást használni, de az influenza elleniben engedett csak. És ha most elkezdem, mi a garancia, hogy nem gyűlik fel a higany a szervezetében és nem okoz gondot mondjuk 50 év múlva, amikor még igen fiatal lesz 50 éves. Úgyhogy én azt nem adattam / adatom be. Magamnak sem, mert még én is sokáig akarok élni és ki tudja több 10 éven keresztül adott oltás mit okozhat?
Nézd az az igazság, hogy én kikértem immunológus véleményét, és ő azt mondta 6 éves kor alatt alig hatásos, 3 éves kor alatt egyáltalán nem hatásos az influenza elleni oltás, mert nem várható és nincs megfelelő immunválasz, ami szükséges és elengedhetetlen az oltás
ás működési mechanizmusa okán. Ezért nem is gondolkodtam rajta, mert feleslegesen pláne nem oltatok.
Szerintem egyébként mindegyik influenza elleni oltás tartalmaz higanyt. És oké kiürül egészséges szervezetből, de honnan tudnám, nincs e baja a gyerekemnek, ami miatt nem ürül ki a higany, hanem felgyűlik és így is ki van ennek téve, szándékosan (feleslegesen) nem akarom ezt.
Persze ha elkaptuk volna, akkor más lenne, de én még a környezetemben sem találkoztam senkivel, aki influenzás lett volna (pedig 35 év alatt) sok emberrel találkoztam, így én az influenzában sem igen hiszek. Úgyhogy nyilván ez is oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!