Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan nem kötelező védőolt...

Van olyan nem kötelező védőoltás, amit ovikezdés előtt beadattál a kicsinek?

Figyelt kérdés

Kisfiam ősszel kezdi az ovit, a kistesó akkor lesz 4 hónapos. A dokinénink ajánlotta a bárányhimlő és a kullancs elleni védőoltást is.

Az influenza ellenit ősszel tuti beadatom, de ezeket ovikezdésig kéne. Szerintetek?

2011. febr. 18. 21:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
A bárányhimlőt beadattam, a kullancs ellenit is valószínűleg be fogom még addig adatni. Az influenza ellenit már nem biztos...még erősen gondolkozunk rajta.
2011. febr. 18. 21:49
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Én 1 éves kora óta beadatom a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás elleni védőoltást! A bárányhimlő ellen nem oltattam! Prevenált azt már rég megkapta!Idén nem oltattam influenza ellen!
2011. febr. 18. 21:50
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Bárányhimló ellen és agyhártya gyulladás ellen oltattam be. Influenza ellen nem, nem is fogom soha.
2011. febr. 18. 21:51
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak a kötelezőket kapták. Influenza ellen pedig sem őt,sem magunkat nem oltatnám be soha.
2011. febr. 18. 21:56
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen kezdtük a kullancsoltásokat, 3 évesen kapta a bárányhimlő ellenit és persze minden évben megkapja az influenza elleni oltást.
2011. febr. 18. 21:59
 6/22 anonim ***** válasza:
67%
OFF Miért oltatjátok be a gyerekeket -magatokat- infulenza ellen?
2011. febr. 18. 22:03
 7/22 A kérdező kommentje:
Én már 5-6 éve mindig beoltattam magam influenza ellen, kivéve a terhesség alatt. Olyan helyen dolgoztam, hogy így éreztem jónak. Volt olyan év, hogy szinte az egész család beteg volt, nekem semmi bajom nem volt. Kisfiamnak is ezért szeretném beadatni, és így a kicsit is tudom védeni ellene.
2011. febr. 18. 22:10
 8/22 anonim ***** válasza:
67%
Nekem a saját háziorvosom és a gyerekemé is azt mondta, hogy nincs értelme. Annak az esélye, hogy influenzásak legyünk minimális. Ha mégis, az oltás az A, B és a H1N1 ellen véd. De emellett van még egy csomó influenzát okozó vírus, ami ellen nem véd, csak ezt nem szokás említeni. Mellékhatása viszont van nem kevés. Orvoshoz kell menni, ha influenza szerű tüneteket észlelnénk...
2011. febr. 18. 22:13
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
A bárányhimlő, a kullancs elleni és az influenza elleni oltásokat feltétlen adasd be, utóbbit ősszel. Az influenza ellenit a családnak is. Az ikreim is megkapták már mindet, ne hallgass az influenza ellen kampányolókra. Én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy oltassák be a gyereket és magukat is, többet nem tehetek. Örülök hogy azt írod hogy beoltatod. Szerencsére még nem találkozott a kérdéseddel a mindent tudó "Dr Lenkei", mert akkor már régen azt írná hogy azt add neki. Csak nézz utána hány járványt fékeztek már meg a védőoltások. Elképesztő ez az ellenszenv az oltások iránt.
2011. febr. 18. 22:15
 10/22 A kérdező kommentje:

Úgy beszéltük meg, hogy nemsokára megkapja az első kullancs ellenit, majd 1 hónapra rá a másodikat. Mire eljön a szezonja addigra le is tudtuk. Aztán 1-2 hónap múlva a bárányhimlőt és rá 3 hónapra a 2. adagját. Így ovikezdésig már védett lesz. Influenza ellen meg ősszel.

A kullancs ellenit azét szeretném, mert vidéken lakunk, és az ovi is hatalmas kerttel rendelkezik, illetve van a közelben egy parkerdő, és gyakran elviszik oda a kicsiket kirándulni.

2011. febr. 18. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!