Ez használhat köhögésre? (felkarikázott cukrozott hagyma leve) És jól csináltam?
Én nagyon hiszek a népi gyógymódokban, hagymateát is szoktam csinálni úgy, ahogy a 00.23-as válaszoló írta, csak cukrot karamellizálok alá.
A lényeg, hogy a héjával EGYÜTT kell megfőzni a hagymát.
Szoktam belerakni egy teafilter is és mézzel-citrommal ízesítem és így egyáltalán nincs hagymaíze!
A cukros hagymalevet lehet én sem innám meg, pedig mézes fokhagymát szoktam enni :)
Igen, működik ez a szirup, egyáltalán nincs rossz íze, édeskés szirupos levet ereszt a hagyma így, ahogy leírtad. 2-3 alkalommal nyugodtan lehet adni neki naponta.
És ami még jó, a szoba száraz levegőjét megszüntetni, valamint felkockázott hagymát tenni az ágy közelébe. Tisztítja a szoba levegőjét azzal, hogy magába szívja a baktériumokat, és segít a légutakat kitisztítani. Egész mélyről is feloldja a váladékot, ahova orrspray-vel és orrszívóval nem jutnál el.
Elő kell venni ezeket a természetes gyógymódokat is, akár az orvosság mellett is, mert a lényeg, hogy ne legyen szövődmény a gyereknél, és a gyógyszer nem mindenható. Felnőttnél egy tört fokhagymás szelet kenyér a betegség kezdetekor (és utána folyamatosan, amíg tart a betegség, de van, hogy ki sem alakul) immunerősítő bomba. Le merném fogadni, hogy többet ér, mint a drága pénzen kapható ACC100 vagy hasonlók.
Ne hanyagold a természetes gyógymódokat! A sok egysejtű városi aszfaltmenekültnek,( tisztelet a kivételnek) fogalma sincs arról, hogy egy vegyszer mentes házi készítmény mennyire lehet hatásos. A hagymás cukorszirup, igen is tökéletes megoldás a köhögésre, semmivel sincs rosszabb íze, mint a gyógyszertári szaroknak. Viszont nagy előnye, hogy azonnal hat, és természetes anyagokból van.
Az elkészítése:
Vegyél egy befőttes üveget, és karikázz egy sor vöröshagymát az aljára, ezt szórd meg cukorral. Majd ismételd az egészet addig ameddig tele nem lesz az üveg.
Hagyd állni minimum egy napig, de az sem baj ha többet áll. Amikor rendesen levet engedett a készítményed, akkor önts le belőle annyit amennyire éppen szükséged lehet, a többit, tedd félre. Eláll, mint a befőttek.
Adagolása: naponta, reggel és este egy teáskanálnyit felnőtteknek, gyereknek elég a kávéskanálnyi is, rosszabb esetben kissé emelheted az adagot (persze ésszerű keretek között) minden kockázat nélkül, hiszen nem vegyszer. nem mérgezel vele senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!