Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez használhat köhögésre?...

Ez használhat köhögésre? (felkarikázott cukrozott hagyma leve) És jól csináltam?

Figyelt kérdés
2,5 évesem eléggé köhög. Kapja a Mucopront szirupot de olvastam valahol, hogy ha vöröshagymát felkarikázok lefedem cukorral akkor az levet ereszt és ezt a levet kell beadni neki, ettől megszűnik a köhögés. Használt már ez valakinek? Mennyi az egyszeri adag?
2011. febr. 18. 15:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon hiszek a népi gyógymódokban, hagymateát is szoktam csinálni úgy, ahogy a 00.23-as válaszoló írta, csak cukrot karamellizálok alá.

A lényeg, hogy a héjával EGYÜTT kell megfőzni a hagymát.

Szoktam belerakni egy teafilter is és mézzel-citrommal ízesítem és így egyáltalán nincs hagymaíze!

A cukros hagymalevet lehet én sem innám meg, pedig mézes fokhagymát szoktam enni :)

2011. febr. 20. 08:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Igen, működik ez a szirup, egyáltalán nincs rossz íze, édeskés szirupos levet ereszt a hagyma így, ahogy leírtad. 2-3 alkalommal nyugodtan lehet adni neki naponta.

És ami még jó, a szoba száraz levegőjét megszüntetni, valamint felkockázott hagymát tenni az ágy közelébe. Tisztítja a szoba levegőjét azzal, hogy magába szívja a baktériumokat, és segít a légutakat kitisztítani. Egész mélyről is feloldja a váladékot, ahova orrspray-vel és orrszívóval nem jutnál el.

Elő kell venni ezeket a természetes gyógymódokat is, akár az orvosság mellett is, mert a lényeg, hogy ne legyen szövődmény a gyereknél, és a gyógyszer nem mindenható. Felnőttnél egy tört fokhagymás szelet kenyér a betegség kezdetekor (és utána folyamatosan, amíg tart a betegség, de van, hogy ki sem alakul) immunerősítő bomba. Le merném fogadni, hogy többet ér, mint a drága pénzen kapható ACC100 vagy hasonlók.

2013. nov. 15. 14:53
 13/15 anonim válasza:
100%
Énekes vagyok, sok mindent próbáltam már torokfájásra-köhögésre. Ma először próbáltam az általad említett dolgot, illetve majdnem azt. Egy vörös hagymát meghántasz, közepébe vágsz egy lyukat, megtömöd cukorral, és hagyod állni egy napot. Édes, nagyon enyhén hagyma ízű(nem csípős) szirupot ereszt. Tegnap este éreztem,hogy kapar a torkom, ebből nekem másnapra kemény torokfájás-köhögés lett eddig, nem egyszer. reggelre kész lett a hagymász cukorszirup, és a torkom fájt rendesen. Megittam egy evőkanállal, aztán 2-3 óránként még iszogattam. este meg végigénekeltem az előadást, a torkom mintha sose fájt volna. Szerintem nyugodtan lehet adni gyereknek, és nekem nagyon hasznos volt. Remélem segítettem... Ha nem neked, a következő olvasóknak :)
2013. nov. 20. 00:22
 14/15 Nemzetes válasza:
100%

Ne hanyagold a természetes gyógymódokat! A sok egysejtű városi aszfaltmenekültnek,( tisztelet a kivételnek) fogalma sincs arról, hogy egy vegyszer mentes házi készítmény mennyire lehet hatásos. A hagymás cukorszirup, igen is tökéletes megoldás a köhögésre, semmivel sincs rosszabb íze, mint a gyógyszertári szaroknak. Viszont nagy előnye, hogy azonnal hat, és természetes anyagokból van.

Az elkészítése:

Vegyél egy befőttes üveget, és karikázz egy sor vöröshagymát az aljára, ezt szórd meg cukorral. Majd ismételd az egészet addig ameddig tele nem lesz az üveg.

Hagyd állni minimum egy napig, de az sem baj ha többet áll. Amikor rendesen levet engedett a készítményed, akkor önts le belőle annyit amennyire éppen szükséged lehet, a többit, tedd félre. Eláll, mint a befőttek.

Adagolása: naponta, reggel és este egy teáskanálnyit felnőtteknek, gyereknek elég a kávéskanálnyi is, rosszabb esetben kissé emelheted az adagot (persze ésszerű keretek között) minden kockázat nélkül, hiszen nem vegyszer. nem mérgezel vele senkit.

2013. nov. 23. 11:23
 15/15 anonim válasza:
Az a nevetséges és meglepő aki lehurrog ! Én gratulálok neked, hogy a gyermekedet védve gyógyszer helyett természetes módszerrel próbálod őt gyógyítani, a cukros hagyma és tea szuper.
2015. jan. 7. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!