A kisfiam 2 és fél éves. Egy kisebb baleset miatt a megyei kórházban 2 hete csináltak nála egy röntgen.Ezen találtak valamilyen foltot, kisebb eltérést, ami állítólag nem a balesetből adódott.Így CT-t javasoltak,aminek időpontja március vége lenne (mivel nem sürgős eset). Itthon a gyermekorvosunk is kért egy kétirányú koponyaröntgent, mivel a CT időpontja még nagyon messze van. Ez a lelet teljesen negatív. Szerinte felesleges a CT,mert az altatás,és a hatalmas dózisú sugárzás is veszélyes,nem beszélve a kórházban töltött napokról, a lelki megpróbáltatásról,amit ez egy kisgyereknek jelent. A kórházban ragaszkodnak a Ct-hez a negatív lelet ellenére is! Én pedig tanácstalan vagyok, nem tudom,mi tévő legyek. A gyermekorvosunkban maximálisan bízok, de ha valami baja lenne a kicsinek,esetleg azért mert ezt a vizsgálatot, nem végezték el idejében,sohasem bocsátanám meg magamnak! Ti mit tennétek?
2011. febr. 18. 13:03
1/6 anonim válasza:
Nem tartozom a parázós anyukák közé, de elővigyázatosságból megcsináltatnám, mivel nem véletlenül javasolták. Persze mindennek megvannak a maga kockázatai, de gondolj csak bele, mi van ha nem csináltatod meg és később kiderül, hogy kellett volna? Szerintem a CT általi veszélynek kisebb az esélye, mint annak, hogy esetleg legyen valami baja ami nem derül ki, mert nincs CT. Nem irigyellek, de én akkor is megcsináltatnám. A kórházban töltött napok hidd el,hogy annyira nem viselik meg. Az én kétévesem is volt bennt, teljesen jól érezte magát, ott kedvesen bánnak vele, mellesleg te is ott vagy vele éjjel nappal. Majd írj, hogy döntöttél!
2011. febr. 18. 13:11
2/6 anonim válasza:
Mivel fejről van szó, mindeképpen megcsináltatnám.
nem hiszem, hogy a sugárzástól baja lenne, viszont, ha tényleg van valami......
Bírom az ilyen gyerekorvosokat:-(((
2011. febr. 18. 13:15
3/6 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy a gyerekorvosunk jót akar... Régóta van a szakmában, nekem is ő volt az orvosom, és a lehető legkörültekintőbb orvosnak tartom, nagyon alapos.Ezért is bizonytalanított el a véleménye.
Sajnos én nem tudok bemenni a manóval mert van egy újszülött kisfiam is, így anyukám megy vele, mert apának nem engedik, számomra érthetetlen okokból.
Egyébként a vizsgálat felé hajlok én is...
Köszönöm mindenkinek!
2011. febr. 18. 13:24
4/6 anonim válasza:
A dokid akkor tette ki felesleges sugárzásnak, mikor kétoldali koponyaröntgent csinàltatott önszorgalomból. A röntgen nem mutat ki apró gócokat, ugy mint a CT. Ezért javasolja ezt a vizsgàlatot a kórház. Szerintem kár volt ebbe beavatkoznia. Csak legyen igaza, hogy semmi baja a gyereknek...de a kórhàz röntgenesei ha a korábbi felvételen láttak vmit és CTre küldtek, annak oka van. Hidd el, ezsrszer több koponya röntgen képet elemeznek, mint a házidokid!
2011. febr. 18. 14:29
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi.remélem,igaza van! Még annyi az igazsághoz tartozik,hogy a háziorvos röntgenes főorvossal elemezte a felvételeket.
2011. febr. 18. 15:35
6/6 anonim válasza:
"A nekem is ő volt az orvosom"
héát ha az lenne gyerekeim orvosa, aki nekem volt.....nem biztos, hogy jó lenne.
30-40 éve még más szemléletek utralkodtak, a berögzült dolgokta meg nem mindenki tudja levetni, főleg, ha már idősebb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!