Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak? Antibiotikum...

Mit csináljak? Antibiotikum kérdés? Hányás? Láz?

Figyelt kérdés

33 hónapos kislányom tegnap du. óta lázas. Ma egész nap 38.5 alá nem ment kúp és hűtő fürdő után se. A legmagasabb 39.2 volt!

Nincs étvágya sem.

reggel kint volt a doktor nő, mondta piros a torka, így írt antibiotikumot.

De a lányom nem veszi be! sehogy sem! ki hányja!

Hogy adjam be? Mikor vigyem kórházba? Mitévő legyek?

Kórház csak az utolsó utáni lehetőségnek szeretném mert össze szed még valamit(H1N1, influenza B, stb)

Mindig ha bármilyen szirupot kap kihányja!

Tanácsok? Hogy adjam be? :(

2011. febr. 15. 20:50
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. febr. 17. 14:08
 12/23 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 12:57

Mennyi idős volt ekkor a fiad? Felhívtam a dokinőt és azt mondta nem adhat neki szurit mert penicillin van benne. :(

2011. febr. 17. 16:15
 13/23 anonim ***** válasza:
Mi a baj a penicilinnel? Allergiás rá?
2011. febr. 17. 16:22
 14/23 A kérdező kommentje:

Nem tudok róla hogy az lenne!

Semmi gyógyszer allergiája nincs!

Nem tudom miért nem akarja :(

2011. febr. 17. 16:30
 15/23 anonim ***** válasza:
Persze az tényleg jó lenne ha megmondnaá ,hogy mi baja a gyerknek virusos fertőzés és azért nem ad antibiotikumot ,mert nme kell még.. vagy mi vanM?
2011. febr. 17. 16:41
 16/23 anonim ***** válasza:

Olyan két év körüli volt (talán kicsivel nagyobb) és nincs semmi allergiája. Érdekes, ez a penicilin probléma nálunk fel sem merült. Én kértem a dokitól és abban az esetben ő is úgy gondolta. Eddig 1x kapott ilyen kúrát. Fura, hogy ilyen különbségek vannak?! Lehet az ő esetében nem látja indokoltnak az injekciót. De ha nem veszi be a szirupot csak van vmi más megoldás?!

Egyébként most voltam a dokinál (bent voltam a rendelőben)és ott saját szememmel láttam amikor a kisfiú injekció kúrát kapott. 1 !!! hete lázas (a doki is megmérte, ott akkor 37,8 volt a láza). EZért pluszban algopirint is felszívtak neki a fecskendőbe. Kb. 3 éves lehetett a kisfiú. (emellett hallottam, hogy már voltak tüdőröntgenen(ez jó volt) és elküldte vérvételre is).

2011. febr. 17. 21:03
 17/23 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem miért nem :(
2011. febr. 17. 21:17
 18/23 anonim ***** válasza:
Hogy van a kislányod? Lázas még? Van vmi változás?
2011. febr. 18. 12:23
 19/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az érdeklődést, nagyon jól esik. :)

Tegnap kihívtam megint a dokit, hogy nézze meg a lányt még egyszer hétvége előtt.

Ö be tudta adni neki a antibiotikumot.

Este nekem ez a 2 perces művelet 2 óráig tartott, de bele nyomtam és benne maradt!

Ma először láztalanul kelt 36.8- al és utoljára tegnap fél 1 kor kapott kúpot.

Talán megmarad már a lány :D

2011. febr. 19. 07:16
 20/23 anonim ***** válasza:

Na ez jó hír!

Kicsit meg kell "erőszakolni" őket. A gyógyszert muszály vhogy beléjük nyomni. Tudod én azt szoktam mondani, hogy inkább ők sírjanak, mint én az ügyeleten!

További minden jót!

2011. febr. 19. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!