Mit csináljak? Antibiotikum kérdés? Hányás? Láz?
33 hónapos kislányom tegnap du. óta lázas. Ma egész nap 38.5 alá nem ment kúp és hűtő fürdő után se. A legmagasabb 39.2 volt!
Nincs étvágya sem.
reggel kint volt a doktor nő, mondta piros a torka, így írt antibiotikumot.
De a lányom nem veszi be! sehogy sem! ki hányja!
Hogy adjam be? Mikor vigyem kórházba? Mitévő legyek?
Kórház csak az utolsó utáni lehetőségnek szeretném mert össze szed még valamit(H1N1, influenza B, stb)
Mindig ha bármilyen szirupot kap kihányja!
Tanácsok? Hogy adjam be? :(
1 nem kell kórház
2 ha kihányja mnidig az antibiotikum szirupot miért nem szóltáál a dokinak erről? Ő tud írni pl tl-t amit összetörhetsz.
3. mézzel, lekvárral keverve próbáld meg a szirupot.
Köszi a választ!
DE szóltam a doktor nőnek és mondta még nem adhat mást csak szirupot. :(
Csoki pudingba sem ette meg, mézet csak magába sem fogadta el pedig szereti.
Ismerem a helyzetet. Az én nagyobbik fiam, ha a fejem tetejére álltam sem vett be semmilyen szirupos sz@rt.
Ilyen magas láznál én kértem szurit a dokinőtől. Az tuti, hogy bent van. Nem hányja ki. Nem kellemes, de legalább te is megnyugszol és a gyerek is hamarabb meggyógyul. Kitartás 3 és fél -4 évesen már le tudják nyelni a szemest is.
Van antibiotikum szuriba?
Én ma felhívtam a dokit és ö fel írt egy másik antibiotikumot ami édesebb, de ebből sem ette meg az adagot.
Biztos hogy van, mert mi már szedtünk fel ilyen kúrát (5 alkalom).
Az a baj ha nem nyeli le az egészet, akkor logikusan nem jut be a megfelelő mennyiség. Esetleg fektesd a hátára és pl. panadol fecskendőjével a torkába próbáld meg belenyomni a gyógyszert. Légy egy kicsit erőszakos! Muszály, mert meg kell gyógyulnia!
A házi orvosnál kapta azt a kúrát? Nem lázcsillapító volt véletlenül? Én úgy tudom antibiotikumot csak infúzióba adhatnak.
Próbáltam én már minden pózban, mindig kihányja! :(
ok köszi!
igen ma is majd felhívom a doktor nőt.
Tegnap a legmagasabb 38.6 volt csillapítás után 37.5 ment le.
Tegnap este 8kor kapott utoljára kúpot és most 37.4
Dokit még nem hívom mert túl korán van de tegnap este írtam a neten egy orvosnak és ezt válaszolta:
Tisztelt Csáki Csilla!
Kislányom⁄33 hónapos⁄ hétfő este belázasodott (38 körüli), ezért kedd reggel kihívtuk a gyermek orvosunkat. Aki azt mondta nagyon csúnya piros a torka, és írt antibiotikumot. Már ekkor mondtam neki, hogy minden szirupot ki szokott hányni ezért a Sumamed szirupot írt fel hogy ezt csak 3 napig kell szedni, napi egyszer, de mondta keserű. Nem bírtuk bele erőszakolni sehogy se. Ma felhívtam Dr.nőt és erre mondta, hogy akkor próbáljuk ki a suprax-ot mert ez "finomabb" hát nem. 2x adtuk be mind a 2x kihányta. Tegnap egész nap 39 fok körüli volt a láza hűtő fürdő és állandó lázcsillapító mellett. Ma már valamennyivel jobb volt a láz helyzet 38. 6 nál nem ment feljebb és lázcsillapítások után általában 37.6 körülre tudtuk levinni illetve valamennyire szinten tartani.
Még ami tünet: folyik az orra egyfolytában, és a slejm⁄sárga színű⁄ miatt néha köhécsel illetve öklendezik. Amikor magas a láza akkor természetesen bágyadt.
Mi tévő legyek?
Van antibiotikum injekció formában? Házi orvos be tudná adni?
Vagy vigyük kórházba? De ott nem fogja elkapni az influenzát, ha most nem az van⁄doktornő nem kötötte az orromra mi baja lehet⁄? Egyáltalában az influenza miatt érvénybe lépet látogatási tilalom miatt bent maradhatnék a gyerekemmel?
Kérem adjon tanácsot, teljesen kétségbe vagyok esve!
Köszönöm!
tovább Dr. Csáki Csilla adatlapjára
Kedves Krisztina!
Leírása alapján kislányának vírusos fertőzése van, ami nagy valószínűséggel influenza vírus fertőzés- most éppen az influenza B fertőz, jellemzője a kb. 4 napig tartó magas láz, egyéb tünet minimális. Antibiotikum adása általában szükségtelen vírusfertőzésre, 3-4 nap láz után a láz magától elkezd csökkenni, majd szépen megszűnik. Tehát sem a "finom", sem a "nem finom" antibiotikum nem tűnik szükségesnek. Amennyiben a kislány 4 napon túl is 38 felett lázas, indokolt lehet valóban az antibiotikum, ennek szükségességét vérvétellel lehet igazolni.
Szerintem egyelőre ne vigyék kórházba kislányukat, várjanak szépen péntekig, kínálják gyakran folyadékkal, adjanak lázcsillapítót! Ha még csütörtök éjjel is lázas, pénteken menjenek vissza a gyerekorvoshoz! Nincsen nagy baj leírása alapján!
Üdvözlettel:
Dr. Csáki Csilla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!