Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mini felmérés: Leírnád, hogy...

Mini felmérés: Leírnád, hogy főleg anyatejes vagy tápszeres volt a gyereked, és hogy az utóbbi 1-2 évben mennyit volt beteg, ill. mennyire volt súlyos a betegsége (pl. több napig lázas vagy csak enyhe nátha)?

Figyelt kérdés
NEM célom a VITA. Csupán kíváncsi vagyok, mennyire igaz az a megállapítás, hogy az anyatejes babák immunrendszere erősebb, ergo kevesebbet betegek.
2011. febr. 14. 15:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
56%

8 hónapos anyatejes a babám és több olyan járványt átvészelt már, hogy mi a szülei, meg a családban mindenki más is beteg volt, kiéve őt.

Hagy tegyek hozzá valamit: az anyatej csak addig jelent védettségest, amíg kapja, magában az anyatejben vannak az ellennyagok. utána nem lesz jobb az immunrendszere.

2011. febr. 14. 22:43
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, majd utólag.

A fiam 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, összességében pedig 1,5 éves koráig szoptattam. 15 hónaposan volt először beteg, a 3 napos lázat kapta el. Aztán 19 hónaposan befulladt, kiderült hogy kruppos. Ez még egyszer előjött neki, és ezen kívül 2x volt taknyos. ,most 2,5 éves, nem jár bölcsibe

2011. febr. 14. 22:43
 23/29 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!!!

Elég vegyes a kép, valami ilyesmire számítottam:)

Nekem 2 gyerekem, 3-4 hónapnál egyiket sem sikerült tovább szoptatnom. Szerencsére ők sem betegesek (a nagyobb majdnem 3 éves, a kicsi 11 hónapos).

A környezetemben meg szintén van ilyen is, olyan is.

Igazából azért jutott eszembe feltenni ezt a kérdést, mert az "anyatej kontra tápszer" vitában gyakran előkerül indoknak, hogy a szoptatott babák kevésbé betegesek.

Szerintem a betegségre való hajlam egyénfüggő. A mostani tápszerekben meg már annyi a vitamin, hogy azok is sok mindentől védenek, ill. erősítik az immunrendszert.

Persze az anyatej a legjobb, de ha nincs, akkor a tápszer sem rosszabb, pláne nem ilyen szempontból (szerintem).

2011. febr. 14. 22:59
 24/29 anonim ***** válasza:

2 Anyatejes gyermekem van.

2 évig szopott 4 éves koráig egyáltalán nem volt beteg.

A kicsi 1 éves szopik még nem volt beteg.

2011. febr. 15. 02:20
 25/29 anonim ***** válasza:

Tényleg egyén függő!Nem lehet össze hasonlítani.

Én már írtam hogy sokáig szoptattam.

De a szomszédom is ugyan addig szoptatott (egy idősek a gyerekeink) mint én, és az ő kislánya sajnos nagyon sokat beteg.Majdhogynem havonta és már kórházba is nagyon sokat volt szegénykém, szóval nem is csak kisebb náthákat kap el.

2011. febr. 15. 07:18
 26/29 anonim ***** válasza:
A lányom 2 hónapig szopott, majd félévig vegyesen kapta az anyatejet és a tápszert, majd csak a tápszert. Volt megfázva az anyatejes és a tápszeres korszakban is egyszer, szóval szerintem nem osztott, nem szorzott.
2011. febr. 15. 08:11
 27/29 anonim ***** válasza:

fiam, 13 hónapos koráig szopott, igaz 4 hónapos korától kapott mást is, de tápszert nem.

komoly baja nem volt, de sok kicsi, apró az volt. lázas nem, de náthás, torokgyull., bőrbajok stb. igen

Tesóm egy napot sem tudott szoptatni (komplikációk miatt), az ő gyereke nem volt beteg 1 éves koráig, akkor is csak hasmenése volt.

nem állítom, hogy van összefüggés, de szerintem a mai tápszerek már nagyon jók,

2011. febr. 15. 16:36
 28/29 anonim ***** válasza:
A nagyobbik lányom 23 hós koráig szopizott,és rettentő beteges!!! Immunerősítőket szedünk és vitaminokat,de hiába.Ellenben a huga 12 hós koráig szopizott,most lesz 2 éves és eddig talán 2-szer volt kicsit náthás,pedig a nővére hozza a bacikat az oviból...
2011. febr. 16. 22:43
 29/29 anonim ***** válasza:

Nagyobbik lányom 4 hónapos koráig anyatejes volt, viszont az úgynevezett "előtejet" nem kapta meg, nem rakták röktön a cicimre szülés után és amíg a kórházban voltunk pótlást is kapott, mert kicsit későn indult meg a tejem. 28 hónaposan került bölcsibe, onnantól kezdve kb. 4 éves koráig sokszor, gyakran, rendszeresen volt beteg (tüszős mandulagyulladás és ehhez hasonlók). A bölcsi előtt egyszer kórházban volt bélfertőzés miatt (sokat hányt, infúzióra tették), egyszer meg lázgörcsöt kapott, de akkor nem kellett kórházba vinni, valami influenza végett volt ez a görcs, valószínűleg azért, mert nem kezdtük el időben csillapítani a lázát (vidékről utaztunk haza Pestre, aztán egy hivatalban 600 órás várakozás, kint meg meleg idő volt, először azt hittük, amiatt meleg az ő fejecskéje is). Most 5 és fél éves, kb. másfél éve nem volt úgy beteg, hogy antibiotikumot kellett volna kapnia, csak kisebb betegségei voltak (gyomorrontás, nátha).

Kisebbik lányomat születése után egyből mellre rakták és megkapta az előtejet, kiszívta mind egy szálig. Viszont ennyi volt, mivel utána nem volt tejem, tápszeres lett. Most 26 hónapos, soha nem volt még beteg (csak nátha, hasmenés), igaz, nem jár közösségbe és 3 éves koráig nem is fog. De magam is csodálkoztam, hogy a nagytesótól soha semmit nem kapott el.

2011. febr. 17. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!