Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mini felmérés: Leírnád, hogy...

Mini felmérés: Leírnád, hogy főleg anyatejes vagy tápszeres volt a gyereked, és hogy az utóbbi 1-2 évben mennyit volt beteg, ill. mennyire volt súlyos a betegsége (pl. több napig lázas vagy csak enyhe nátha)?

Figyelt kérdés
NEM célom a VITA. Csupán kíváncsi vagyok, mennyire igaz az a megállapítás, hogy az anyatejes babák immunrendszere erősebb, ergo kevesebbet betegek.
2011. febr. 14. 15:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Kislányom nem tudott szopni,így 5 hétig próbálkoztunk,tán egy pár cseppet kapott anyatejet abban a pár hétben,azóta tápszeres volt.

Most 2 éves,eddig 3szor volt beteg(piros torok,nátha,kis láz) de "csak" kétszer kapott antibiotikumot,és ezen a télen még eddig egy kis nátha sem volt.Szerintem ez elég jó arány,legalábbis van olyan ismerősöm akinek a fia bár egy éves koráig szopott csak idén télen is már 3szor volt beteg,mindannyiszor antibiotikummal kezelték!!!

Az én ismeretségi körömben nem igaz az állítás,hogy az anyatejes babák kevesebbet betegek.

2011. febr. 14. 17:25
 12/29 szikra veronika ***** válasza:
100%
1 babám 3 hónapos koráig volt kizárólag anyatejes és utána tápszeres. 6 hetesen kórházba került húgyútival.Ez volt a legnagyobb betegsége. Náthás és lázas volt de az elmúlt fél évben ő sem volt beteg. Ő most 2,5 éves. A 2. babám 2 hónapig szopizott de ő még nem volt beteg és most 14 hónapos.
2011. febr. 14. 17:56
 13/29 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Babám öf-baba, így csak tápszert kapott. Öt hónaposan elkezdtem a gyümölcsökkel, most 19 hónapos, mindent eszik, nagyon jó evő szerencsére. Nem volt sokat beteg. Háromszor volt megfázva, de ez egymás után volt, jött a foga, de ezután elkezdtem adni neki a Aloa-Vera-gélt, azóta semmi baja, Hál' Istennek. :)
2011. febr. 14. 18:01
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves a kislányom. Sajnos csak 3 hónapig szopott, akkor is sokszor kellett pótolni tápszerrel. Utána max. 3 hónapig volt még tápszer, de közben már elkezdtem inkább a hozzátáplálást, fél év után pedig hígított tej ... amit imádott és imád is a mai napig, napi min. fél litert megiszik. A "szilárd" táplálék viszonylag korán elkezdődött, szerette is, én inkább ezt az utat választottam, nagyon tápszer ellenes vagyok ....

A gyerekem egyszer sem volt beteg, sajnos most elvittem kísérleti jelleggel bölcsibe, életében először megfázott ... 3 hétig kúráltam, most kapott először gyógyszert is. Nem viszem többé, megvárjuk az ovit, nyár végén megy, akkor úgyis összeszed majd mindent, de most akkor minek betegítsem meg már előre?? Hozzátartozik, hogy erős kislány, 103 cm, 18 kiló, olyan mint egy 4 éves, de abszolút nem nagydarab... de szereti is a szalonna falatost, töpörtőt, stb ... szóval nem bio meg vega lány, bár nem sokat eszik, de azt jóízűen, gyümiket nagyon nyomtam anno belé, szereti is, a főzeléket már annyira nem sajnos, de azért megeszi ...

és persze én is ettől rettegek, hogy nem szopizott elég anyatejet és majd betegebb lesz az átlagnál ... hát nem tudom .....

2011. febr. 14. 18:10
 15/29 anonim ***** válasza:

Első lányom cicis volt 14 hóig, fél évesen kezdtem hozzátáplálni. Cici után tejet kapott. 2,5 éves koráig 2X volt beteg, egyszer fél évesen, pár nap nátha, kis láz, aztán 10 hósan szintén ennyi. Most viszont az utóbbi 4 hónapban egymás után vagy 6X volt beteg, semmi komoly, csak takony, köhögés, de fura, hogy most ennyiszer, eddig meg nem, és nem változott az életünk.

A kicsi 2 hóanpig csak anyatejes volt, egy hónap vegyes és 3. hónap után csak tápos. Most egy éves, egyszer volt taknyos, sosem kapta el a nővérétől sem...

Én hittem az anyatej immunerősítő erejében, most ezt kétoldalró megcáfolták. Anyatejesem beteges, a tápos meg nem:-)

2011. febr. 14. 19:11
 16/29 anonim ***** válasza:

A lanyom 6 honapig kizarolag szopizott, majd 10 honaposan elvalasztotta magat. Most 6 eves, es alig volt beteg, azokon is konnyen atesett. Az elso betegsege 2 eves kora korul volt.

A fiam 6 honapig csak szopizott, most 1 eves, meg 2X szopik, de mar volt beteg, 2X, antibiotikumot is kaott az egyik alkalommal mar.

2011. febr. 14. 19:27
 17/29 anonim ***** válasza:
3 hónapos koráig volt anyatejes (akkor sem csak azt kapott egyéb okokból, de főleg azt) 3 hónapos kora után tápszeres volt. 2 éves koráig ha jól emlékszem, egyszer volt beteg, náthás volt pár napig, de lázzal együtt. Amikor elkezdte a bölcsit 2 évesen, akkor úgy 3-4 alkalommal volt beteg, mindig ilyen köhögős, taknyos, enyhe lázzal járó betegségek voltak télen. Most 3 éves, ezen a télen betegség miatt kétszer hiányzott egy-egy hetet, szintén taknyos köhögős lázas megfázással. Szerintem elég ritkán beteg, nem gyakran kapja el ezeket. Ha megbetegszik, általában a mandulája az érzékeny pontja, ezen kívül semmi.
2011. febr. 14. 20:48
 18/29 anonim ***** válasza:

Mindkét fiam tápszeres volt az elejétől, mert nem volt tejem.

A nagy most 3 éves, ő eddigi élete során 1szer volt nagyon beteg, és 2szer volt könnyebb betegség, nátha, hőemelkedés, ami max 3 napig tartott.

A pici másfél éves, eddig 2szer volt beteg, 1szer 3 napos láz és egyszer takonykór, nagyon jól viselte mindkét betegséget.

2011. febr. 14. 20:49
 19/29 anonim ***** válasza:
10 hónapos koráig szoptattam, négy és fél hónapos korában kezdtem hozzátáplálni az orvos javaslatára. Most volt először beteg, 14 hónaposan. Benyalt egy vírust, a gyomrára ment. De egy nap alatt túl lett rajta szerencsére.
2011. febr. 14. 21:38
 20/29 anonim ***** válasza:
21 hónapos Kislányom 15 hónapos koráig szopizott, 6-7 hós korától volt hozzátáplálva, voltak kisebb megfázások, 1 évesen volt tüszős mandula gyulladása és múlt héten influenza kettős fülgyulladással, így kétszer kapott eddig antibiotikumot, szerencsére meg se látszik rajta hogy beteg, csak onnan tudom hogy felmegy a láza és folyik az orra.
2011. febr. 14. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!