Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kakaót, kávét (macisat) adtok...

Kakaót, kávét (macisat) adtok a gyereketeknek? Mikor kezdtétek?

Figyelt kérdés
Tényleg igaz, hogy a kakóban izgató anyagok vannak és a gyerek "felpörög" tőle? Kérlek adjatok tanácsot ez ügyben, szeretnék adni neki Nesquiket, vagy Maci kávét, de nem tudom merjem e.22 hós a fiam.
2011. febr. 12. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Én 2 éves kortól adok bio kakaót, kávét nem.
2011. febr. 12. 21:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, és nem pörögnek fel tőle :)
2011. febr. 12. 21:17
 3/7 anonim ***** válasza:
44%
Sajnos nincs igaza az előzőnek, a kakaó igenis izgatószer. Még nagyobb gyerkőcöknek sem ajánlják, főleg este lefekvés előtt. A gabonakávé jobb megoldás, abban természetesen nincs koffein, viszont egyes gyerekeknek még a tej is problémát okozhat. Ezért a legjobb választás, ha olyan gabonaalapú tejtermékeket választasz, mint pl. a rizstej, szójatej, zabtej... ezeket olyan emberek is fogyaszthatják, akiknek tej-allergiájuk van. Amikor egy kisgyerek szomjas, legjobb ha tiszta vizet kap, erre kellene őket rászoktatni. Az általad emlitett keverékekben rengeteg a cukor, több mint a fele. Mint tudjuk, a cukor tehető felelőssé sok népbetegség kialakulásáért, szerintem te sem akarod, hogy azáltal hogy a gyermekedet hozzászoktatod a cukorhoz, később beteggé váljon. Ha felelősséggel gondolkodó anyuka vagy, inkább szoktasd rá a picit a finom bio-zöldség levekre, mert azok igazán finomak és egészségesek. 7,5dl-es kiszerelésben a Spár-okban is találsz, 450.- Ft-os áron. Kicsi adagokkal kezdve szépen hozzászokik az izéhez a baba, aztán meg is szereti majd. Ha ilyeneket fogyaszt, biztos nem lesz szorulása, vagy éppen hasmenése, egészséges marad, mert ez igazi tápanyag számára, nem ugy mint a szennyezett, tulhevitett, tápanyagoktól megfosztott tejnek nevezett lötty, ami mellesleg tele van növekedési hormonokkal, antibiotikum-maradványokkal, növényvédőszermaradványokkal, és még ki tudja mikkel? Olvass utána, pl. Ferencsik István könyvében: Gyermekeink táplálása, miket javasol, mivel etessük kisgyermekeinket? Hát nem a kakaót irja!
2011. febr. 12. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:
1,5 éves kora óta adok neki kakaót, ritkán.Egy héten1x vagy még annyit sem, amikor eszembe jut, inkább sima tejet adok neki.Már 2,5 éves és adok neki időnként banános meg epres nesquiket is.Ha lenne akkor a macikávéval is megkínálnám, de felénk ritkán kapni azt is horror áron, és nem tartana max 2-3napig mert én IMÁDOM :), felidézi a gyermekkorom. :)
2011. febr. 13. 07:47
 5/7 anonim ***** válasza:
2 eves kora elott egy ket honappal kezdtemadni neki, kakao tartalma miatt teny hogy bezavarhat alvasnal, meg nallam is elofordult, en csak kizarolag reggel adok neki.
2011. febr. 13. 10:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha megissza a tejet is, minek? tök felesleges cukorbevitel. És mivel cukor, igen pörget...

Lányom nem issza meg, 2,5 éves, csak a tejet. Én nem erőltetném...

2011. febr. 13. 13:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. febr. 13. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!