Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Így vinnétek nyugodt szívvel?

Így vinnétek nyugodt szívvel?

Figyelt kérdés
Anyósomról van szó.Hetente kb 2-szer visszük el a kisfiamat 2-3 órára(3 éves).Mostanában annyira cigiszagúan hozzuk haza,mintha kocsmába lett volna.Ahogy ismerem csukott ablaknál cigizik,csak a gyerek meg ne fázzon,mert ugye ha ő szívja a cicit,a gyerek nyugodtan szívhatja a füstöt.Tegnap ivott is ,látszott rajta.Minket ez nagyon zavar.Miért nem bír ki ennyi időt pia és cici nélkül?Mit csináljunk?
2011. febr. 11. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Le kéne ülni vele beszélni! A cigi még ugy ahogy elmegy,de az ivás...nem bíznám rá a gyereket! De ez attól is függ,hogy mennyit iszik,mert ha csak egy pohárral az nem akkora gond mintha pl berúgni! Próbáljatok meg leülni beszélgetni vele!
2011. febr. 11. 10:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az én esetem elég extrém, de elgondolkodtató lehet számodra.

Mindig tudtam, hogy anyósom néha iszogat egy kicsit, de sosem láttam berúgva. Egy alkalommal rábíztam akkor 4 éves lányomat, mert belázasodott és muszáj volt aznap nála hagynom, mert nem tudtam elszabadulni a munkahelyemről. Dél körül telefonált a testvérem, hogy nagy baj van, a lányom kórházba került.

A következő történt: a gyerek elkezdett hányni és hasmenése is lett. Anyós addigra olyan kefe részeg volt, hogy nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Még szerencse, hogy felhívta a tesómat, hogy adja meg neki a gyerekorvos számát. Hugi kihívta a dokit, és Ő is odament. A gyerek a saját hányásában, a fenekére száradt ürülékkel lapított a kőre terített pléden. A doki megvizsgálta és azt mondta, nincs idő mentőt hívni, azonnal kórház. Mire beértek, a gyerekem öntudatlan volt. A kórházi orvos szerint annyira kiszáradt néhány óra alatt, hogy kb. fél órán belül összeomlott volna a keringése. 8 éve történt mindez, de még most is kiráz az emléktől a hideg.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy veszélyben van a gyereked, de jobb az ijet idejében tisztázni.

2011. febr. 11. 10:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Második, ez durva :O Mi lett utána az anyóssal? Milyen a viszonyotok?
2011. febr. 11. 12:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Második vagyok!

Miután majdnem belehalt a lányom az Ő felelőtlenségébe, kellet 2-3 hét, mire egyáltalán fel tudtam venni vele a diplomáciai kapcsolatot. Előtte nekimentem volna, így inkább elkerültem, még a telefont sem vettem fel, ha hívni próbált.

Aztán végiggondoltam, és arra jutottam, bármekkorát hibázott, nincs jogom végképp becsukni előtte a kaput. Nyilván Őt is megrázta, és okult belőle. De nagyon sokáig csak felügyelettel lehettek vele a gyerekek. Hozzá kell tennem, hogy soha többé nem éreztem rajta alkoholszagot, ha tudta, hogy viszem a gyerekeket. Ha váratlanul állítottunk be, továbbra is piaszaga volt. De most is úgy érzem, hogy neki és a gyerekeknek is joga van a kapcsolattartáshoz.

2011. febr. 11. 12:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Anyósom is alapjában véve rendes és imádja az unokáját,bár 1 évvel ezelőtt még a pia vezetett az első helyen.

Volt,hogy 1 hétig szabin volt,de minden nap kitalált valamit,hogy ne kelljen lejönnie hozzánk,aztán az egyik nap a férjem beállított hozzá és kábultan feküdt valószínüleg 1 hétig otthon.Persze másnap mindent tagadott.Ő nem is ivott,stb.Ez már a férjem gyerekkora óta így van.Van,hogy nem is iszik egyáltalán,aztán valami kiváltja és megint.Persze ha ünnepekkor megkínáljuk,akkor ő mit gondolunk,hát nem iszik alkoholt.Eddig nem volt semmi gond 2-3 alkalommal ezelőttig.Nem mondom,hogy hulla részeg volt,csak lehetett hallani a beszédén,viselkedésén,hogy ivott.A cigit ma megkérdezte a férjem,hogy nem bírná e ki,amíg ott van a gyerek,de azt mondta,hogy ő nem is cigizett.Én is abban bízom,hogy csak van annyi esze,hogy nem hullázik be,ha ott van a gyerek,de a félelem bennünk van.

Kedves válaszoló téged pedig csodállak az erőd miatt,hogy újra megbízol az anyósodban ezek után.Sajnálom amin átmentetek az alkohol miatt.

2011. febr. 11. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!