Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet ez? 2 éves kislányom...

Mi lehet ez? 2 éves kislányom nemrég kezdte el, hogy ha elmegyünk valahova, akkor még le sem vetkőzhetünk, mert már rögtön sír, hogy "haza-haza menni".

Figyelt kérdés
Az még bíztató, hogy nem mindenhol viselkedik így. Ez a szeparációs szorongás? Hogyan tudnék neki segíteni?
2011. febr. 10. 13:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Hol szokott így viselkedni?
2011. febr. 10. 13:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is ezt csinálja,2 éves.Beülünk a kocsiba,már rákezdi,hogy haza-haza,és természetesen ezt máshol is előadja.Szerintem egyszerűen az ő kis birodalmában érzi a legjobban és biztonságban magát.Reméljük majd kinövi.
2011. febr. 10. 13:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is ilyen.23hónapos,mindig mondja"menjünk haza".:)Én arra gondoltam,hogy nincs kedve menni sehová,azért akar hazamenni.Probálom elterelni a figyelmét és elmondom neki nem soká megyünk haza.
2011. febr. 10. 13:26
 4/7 anonim ***** válasza:
21 hónapos fiúval mi is ezt játszuk! "Kabát, haza!" Még a rokonoknál is ezt játsza! :-( Én is bízom benne hogy ki fogja nőni.
2011. febr. 10. 13:35
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Persze én is próbálom neki magyarázni, hogy nemsokára haza megyünk, de van hogy még akkor sem akar maradni, így hazaindulunk, vagy legalább is eljövünk arról a helyről.

Az első válaszolónak: olyan helyeken is csinálja, ahova már régebb óta járunk (ismerősök).

2011. febr. 10. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nem engedtem neki, inkább eltereltem a figyelmét, utána haza sem akart jönni, olyan jól érezte magát.
2011. febr. 10. 13:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia, az én kisfiam is csinálta, de szerencsére kinőtte. Novemberben volt két éves. Karácsony körül jött elő nála, sírt amikor kevésbé ismerős helyre mentünk. Nem volt teljesen ismeretlen, ezért nem értettem én sem. Amikor fáradt volt, akkor csak fokozódott a helyzet. De szerencsére két hónap alatt elmúlt. kitartás! :)
2011. febr. 10. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!