2 eves lanyomnak nyitott harapasa van (meg nem ernek ossze elol a fogai - 3mm-es koz van), lehetseges, hogy a cumi hasznalatatol nem tudnak kinoni teljesen?
Szia!
Én a fogorvostól is megkérdeztem, és azt mondta hogy 4 éves korig nem árt a cumi, semmi maradandó károsodást nem okoz a fogsorában.
A tejfogakat nem szabályozzák...
Igen,lehet a cumitól, de akár genetikailag is lehet ilyen. Majd a maradandó fogai szépen fognak állni, akkor már nem fog cumizni :)
Az én fiam 21 hónapos soha nem cumizott és neki nagyon durván nyitott harapása van.És minden foga közt hézag van.Az alsó fogsora meg teljesen összevissza nő.
voltunk fogorvosnál és szájsebészeten is már két baleset miatt.Mind a két helyen azt mondták,hogy gyönyörűszép ápolt fogsora van a kisfiamnak és nem kell ezzel semmit csinálni.
A háziorvos azt mondta,hogy kálcium felszívódási gond lehet, így kapott gyógyszert amit 6 éves koráig minden este szedni kell.De azért,hogy a maradandó fogai szépek legyenek és szépen nőjenek majd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!