Jól gondolom? (vagy csak a reménykedés? )
A kisfiam bölcsis volt tavaly ilyenkortól nyárig, akkor kivettem mert kisbabát várok és nem tudok munkát keresni.
Nagyon sokat volt beteg, túlestünk 3-4 féle torokgyulladásos dolgon, kötőhártyagyulladáson, bárányhimlőn, mononukleózison fél év alatt. Volt egy 39 fokos lázzal járó semmimástünetemnincs-vírusa is. Az apja és én semmit nem kaptunk el tőle.
Őt 11 hónapi gszoptattam, addig egyszer se volt beteg, sőt a bölcsiig sem (2 évesen kezdte.)
Az öccse áprilisban születik, szeptembertől pedig elvileg ovis lesz a nagyfiam.
Vajon igazam lesz abban, hogy:
- a nagyfiam nem lesz talán annyira beteges már, mert erősebb a szervezete, találkozott már bacikkal, plusz szed egy csomó erre való vitamint
- a pici fiamat minden remény szerint akkor még bőven szoptatom, mikor oviban kezd a nagy, így az immunrendszere erős lesz eléggé ahhoz, hogy ne mindent kapjon el, vagy ne annyira durván
- a nagy kb fél év után hozzáedződik a betegségekhez
- a pici addigra mire már nem szoptatom, valamennyire ellenálló lesz, mert találkozott azokkal a bacikkal amiket a bátyja hazahoz neki
Ezek hiú remények csak, vagy van valóságalapjuk?
Jó lenne ha így lenne, mert mire a pici lesz ovis, már muszáj dolgozni mennem, addigra jó lenne ha mindketten túlesnének ezen az állandóan beteg-korszakon...

Attól, hogy oviba megy, nem azt jelenti, hogy nem lesz annyira beteges. Sőt, az oviban méginkább mindent összeszednek és hazavisznek a gyerekek. Az jó, ha a kicsit megpróbálod minél tovább szoptatni, de meg van rá az esély, hogy a kicsi is elkapja a nagy betegségeit! Ki fogják nőni, de ez nem behatárolható, hogy mikor!
Szedess vele sok vitamint (cebion csepp, marslakócska csepp stb.)
"plusz szed egy csomó erre való vitamint" írtam :)
úgy értettem azt, hogy ellenállóbb lesz, hogy mire iskolába megy, addigra megszokja a szervezete

erre csak azt tudom mondani,hogy a nagy fiam(most 28hónapos) 1 éves koráig nem volt beteg,9hónaposan hagyta abba a szopit..
19hónapos volt,mikor megszületett a pici.most 8hónapos.Még szopik,de már így is 2x volt beteg(ami esetenként 2-3hétig eltart).és mindig a kicsi kezdte a betegeskedést.Holott a nagy nem jár se bölcsibe se nagyobb közösségbe.Csak néha jönnek át ovis kisbarátok.
Szóval nem törvényszerű,hogy a pici ellenállóbb lesz az anyatejtől.

Az én lányom is áprilisi, 7 hónapig szopott, most a 10. hónaphoz közelítünk. Mi allandóan mászkáltunk, 3 hetes korától. Öcséméknél 2 ovis és egy iskolás gyerek van. Naponta több órát együtt volt a szipogó kicsit náthás uncsikkal, semmi baja nem lett (kicsit azért izgultam).
Jó esély van rá, hogy a reményeid megvalósulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!