Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék, hogy leszokjon...

Mit tehetnék, hogy leszokjon a cumiról? Részletek lenn

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves múlt decemberben. Nagyon cumis. Alváshoz alap, de nagyon sokszor nappal is. Semmi módon nem lehet elterelni a figyelmét, ha egyszer kitalálja, hogy neki kell.

tavaly nyáron-kora ősszel volt egy egész jó periódus, amikor kevesebbet kérte, de amikor jött a 4 utolsó foga, nagyon szenvedett, és visszaszkott rá. most meg, hogy már kijöttek, ugyanúgy kell neki.

Amúgy azért lett cumis (magam cumiellenes voltam/vagyok, mielőtt megszületett), mert születése után 10 napra intenzívre került, ahol rutinból megkapta a cumit, ha sírt. Mire hazahoztuk, már nem lehetett elvenni tőle sehogy. Hozzátartozik, hogy anyatejes, majdnem 2 éves koráig cicizett, éjjel is kapott sokáig cicit, szóval nem ennek a pótlása a cumi. egyébiránt nagyon okos, élénk kislány, de nagyon érzékeny is. Erőszakkal nem szeretném elvenni. Már elég régóta mondogatom neki, hogy a cumi kicsi babáknak való, meg hogy ekkora gyerekeknek már nincs, mutatom is neki, ha hasonló korú kisgyereket látunk, hogy látod, neki sincs cumija....ill. ha mond valamit (még nem sokat beszél), akkor "nem értem", ha a szájában van. De semmi, nem használ. Engem meg már zavar, hogy mindig ott lóg a szájában. Mit tehetnék, van valakinek valami ötlete, vagy tapasztalata?

2011. febr. 7. 13:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szia!Végre egy anyuka aki úgy gondolkozik mint én!(bár lehet, hogy nem jól).Az én kislányom már 4 éves de még mindig cumizik.Igaz azt már sikerült elérni,hogy az oviba nem viszi, de itthon elég sokat van a szájába.Engem nem zavar,pedig sokan mondták már , hogy vegyem el dobjam el a dudikát és kész.Amikor a gyerek lelkét említem az a válasz általában, hogy egy pár nap és megnyugszik.Én meg halgassam ahogy könyörög.Szerintem majd elnövi.:-)
2011. febr. 8. 20:41
 12/13 anonim ***** válasza:
Szia,mi a helyzet nálatok cumi téren? Mi is hasonlo cipőben járunk...
2011. szept. 12. 10:52
 13/13 A kérdező kommentje:
szia, hát még mindig van...sőt. hozzájön, hogy most szept. 10én született meg a kistesója....azóta pláne kell neki. :/
2011. okt. 1. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!