Koraszülött kisbabátok hogyan fejlődik?
32. hétre született a kisfiam, de ahogy itt olvasom egyáltalán nem volt soha lemaradva.Egyedűl a magasságra volt kisebb, de az is csak kb fél éves koráig.
Meg pl 2 éves kontrolon azt mondta a védőnő hogy kevesebb a foga mint kéne, de egy hét múlva kijött az öszes. :)
Igaz nekem már nem kisbabám van hanem egy majdnem 5 éves nagyfiam,de azért leirom.
Tesóm fia holnap lesz 5 éves,enyém júliusban tölti az 5évet!A két kiskrapek elég sokat van együtt vagyis nap mint nap láttam a külömbséget.Enyém mindent késöbb kezdett csinálni,járni menni,beszélni.Késöbb kezdte el érdekelni a korabeli játékok is.Nekem van már egy nagyfiam is aki 8 éves.Ezt igazából azért irom hogy volt tapasztalatom,igazából Észre se vettem volna a külömbséget ha a növérem kisfia nem egy idös.Szóval nem volt annyira szembetünö,csak mivel egyidösek,sokat voltak együtt igy igen.
Lemaradt hogy 29 hétre születtünk.
Még annyit hozzátennénk hogy tartósan beteg vagyunk ezért sokat volt kórházba a kisfiam,gyakorlatilag elsö 2 évet ott töltötte.Biztos az is visszatartott a fejlödésben.
Első vagyok.
Még anyit szeretnék mondani hogy az időre született gyerekek fejlődésében is annyi a különbség, hogy tényleg nem lehet lemaradásokról beszélni, mert ki így-ki úgy fejlődik.
a barátnőm kisfia 36 hétre született, most volt 17 hós, kb. 2 hete jár csak. Azonkívül szerintem (van tapasztalatom gyerekekkel azonkívül van egy saját kislányom is, aki most volt 2 éves) eléggé le van maradva dolgokban, utasításokat nem teljesít, az alapvetőt se, hogy gyere ide vagy add ide. alig játszik valamivel, inkább csak ül és eszi a kukipufit meg issza a teáját cumisüvegből.semmi kezdeményezőkészség nincs benne. Szóval pszichomotorosan le van maradva jó pár hónapot. Mondtam a barátnőmnek, vinné el korai fejlesztőbe, ilyenkor még nem gáz a lemaradás, de ő nem akarja. Ő is látja, hogy vmi nem stimmel, de inkább homokba dugja a fejét. :(
Amúgy súlyra -magasságra nincs lemaradva a kisfiú.
Sziasztok! Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, azért érdeklődök mert nekem 27. hétre született a kislányom és még mindig nincs itthon.Lassan 2 hónapos és csak eszik és alszik az inkubátorban. Első gyerek és nem tudom mire számítsak majd a fejlődésében.
Kérlek írjatok még nekem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!