Vinnétek 6 éves gyereketeket kéttannyelvű általános iskolába?
Én ilyenben tanítok, és vinném a sajátomat is. Ha felvennék, azt hidd el, nem a létszámkeret miatt tennék (általában nagy a túljelentkezés), hanem azért mert van a gyerekben perspektíva...amit viszont az ő érdekében is jobb kiaknázni. Ha az alsós tanítónénik is szimpik, akkor hajrá! Nem vész el a gyerekkora attól még, hogy iskolarendszerben tanul.
Akiket én tanítok, mind elégedett, okos, terhelhető, vidám, kíváncsi, tudnivágyó gyerek, nem látom kárát abban, hogy így tanulnak, sőt!
Az én nagylányom is ugyanúgy angol tagozatos általánosba járt, mint a 11-es válaszoló gyermeke. Lányom is jó képességű, mehetett 3-iktól az erős angolos osztályba.
Most nulladikos egy jó gimnáziumban, nyelvi előkészítős. Sok osztálytársa jött kéttannyelvű általánosból, de lányom kenterbe veri majdnem mindet az angol tudásával. 1-2 év, és jöhet a nyelvvizsga, de valószínű már most is menne, de felesleges elkapkodni:)
Én azt mondom, hogy iskolában már érdemes elkezdeni keményebben tanulni a nyelvet, semmivel nincs emiatt jobban leterhelve, az agyuk ilyen korban olyan még mint a szivacs.
Viszont, valóban okos gyereknek kell hozzá lenni, mert a gyenge lemarad vagy kiesik.
Az utolsótól szeretném kérdezni, hogy melyik iskolába jár a gyermeke.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!