Szerintetek megéri egy 5 éves kéttannyelvű idegenforgalmi szakközépiskola, ha az 5. év végére lesz egy felsőfokúm németből és angolból is?
A helyedben tuti bevállanám! Én 5 éves olasz kéttannyelvűbe jártam uh elötte semmit sem tudtam olaszul. Hidd el,ha te németből,angolból perfekt lennél gimi végére az óriási előny! Nemcsak felvételin hanem az életben is! Saját tapasztalatból mondom h egyetemen nagyon nehéz nyelveket tanulni és nagyon sokba kerül.
Jó persze nehéz a kéttanyelvű,de bele lehet jönni. Nekem is az volt a legnehezebb amikor olaszul ment a töri, matek,földrajz, volt h elegem lett és otthon sírtam h abba akarom hagyni,de szüleim nem engedték és milyen igazuk volt...de amire eljutsz addig h érettségi meg felvételi könnyebb lesz :)
22/L
Persze, hogy megéri. A mai világban nagyon fontos a nyelvtudás.
Az meg persze igaz, hogy sokkal többet kell majd tanulnod, mint egy sima suliban. De ha alapvetően jó tanuló vagy, meg szorgalmad is van, akkor hajrá!
Esetleg érdeklődj olyanoktól, akik már abba a suliba járnak, hogy mennyire nehéz, mennyit kell tanulni, hogy lásd, menni fog-e neked.
Köszi a válaszokat.
Utolsó: angolból sehogyan, illetve nagyon alap dolgokat tudok, de tényleg csak a legminimálisabbakat. Azért, mert ezt nem tanultuk általánosban, csak én jártam különórákra.
Németet tanultunk, de eléggé pocsékul állunk vele. Az osztályból igazából én vagyok az egyik legjobb ezt minden kérkedés nélkül kijelenthetem, mert a nyelvtanárom is ezt mondja, meg én is érzem azért hogy van hozzá egy kevés érzékem.
De amennyit én tudok, az tényleg nagyon kevés. Ennek az oka az, hogy 1,5 év alatt 13 (igen, 13!!!) némettanárunk volt felsőben. Szóval nem nagyon lehetett haladni...
Most 1,5 éve van új tanárunk, ő tényleg nagyon jól tanít, vele 2x annyit hoztunk be 1,5 év alatt mint amennyit előtte 5,5 év alatt ,,megtanultunk". De ez még mindig édeskevés ahhoz képest, ahol tartanunk kéne...
Hát akkor talán bevállalom, ha a gimi nem jön össze, mert ott ugyanezeket tanulnám csak magyarul, csak 4 éves képzés és ott is meglenne a felsőfokú németből meg angolból is.
A szorgalommal nem nagyon van gond, még ha nincs is ínyemre, de igyekszek mindent 4es szinten tartani, még ha néha nagyon nehéz is. De eléggé maximalista típus vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!