Egyedül elalvás és visszaalvás?
3 éves kisfiam hogyan lehetne egyedül elalvásra megtanítani? Egyáltalán meg kell erre tanítani, vagy majd kialakul?
Kipróbáltam az "otthagyom és hagyom ordítani" módszereket, korán fekszik mert nem alszik már délben, este 8 már a nagyon max határ az alvásra. Egyébként az, hogy em alszik délben annak a következménye, hogy megpróbáltam az egyedül alvás dolgot: leültem mellé egy székre, megmondtam aki álmos, az becsukja a szemét és tényleg hamar el fog aludni. Ez bejött párszor, elején kis hisztivel, de felfogta hogy ott ülök, de hisztizik se bújok be mellé, sőt kimegyek a szobából. Aztán elkezdett későn kelni reggel, tök kipihent volt és nem túl álmos a délbeni alváskor. (később nem vagyok hajlnadó fektetni, mert ha 4kor ébred fel még éjfélkor se alszik, ellenben délután egész végig nyűgös) Az első ilyen nem-álmos napon mikor mondtam hogy csukd be a kis szemed és aludj, azt mondta, menjek ki a szobából, alszik egyedül. Otthagytam, kb 10 perc múlva benéztem és vidáman nézegeti a plafont, betakarózva pihenget. Azóta ez van, későn kel, korán fekszik, délben megy pihenni egyedül.
De este nem jön be hogy csukd be a szemed és aludj egyedül, mert ordít hogy bújjunk hozzá, nem is tudjuk mikor alszik el esetleg mert nem látjuk, volt hogy csendben maradt, de 2 és fél órán át NEM aludt el. Apa szokta altatni, mostmár feladtuk az egyedül alvás-projektet legalábbis egyelőre. Befekszik mellé és 5 percig bújik apához, és alszik is. Éjszaka egyszer felébred, mindig azonos időpontban és apa megint bemegy hozzá, újabb 5 perc simi és visszaalszik, de magától nem. Saját szobája és ágya van, nem megy be neki hang vagy fény.
Na? Lehet őt szoktatni, vagy majd kialakul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!