Csúnya beszéd=szájracsapás? Tényleg ez lenne a mód? Nálatok mi vált be?
A menyasszonyiruhás linket nem értem hogy jön ide :)
Én nem csapnám szájon a gyermekemet, hanem inkább más módszert választanék. Ha rondát mond, megfognám a kis kezét, bevinném a szobájába és leültetném a gondolkodószékére, megmondanám hogy csak itt lehet rondán beszélni, kint nem, addig nem engedném felállni amíg bocsánatot nem kért. Ez be szokott jönni-
Szia!
A lányomnak is volt ilyen korszaka, még az oviban is szóltak végette, rossz kislánnyal barátkozott és tanult.
Először próbáltam szavakkal, de mikor nem ment, jött az hogy minden egyes csúnya szóért elvettem egy kedvenc játékát. egy hónapig szedtem el aztán rájött lassan nem marad játéka, így szépen fokozatosan elhagyta, és az oviban sem volt panasz, mikor el telt úgy egy hét hogy nem volt csúnya szó vissza kapott egy játékot. Ugyan ezzel a módszerrel szoktunk le a köröm rágásról is. A szájra vágás szerintem nem segít.
Biztos nem csapnék a szájára, inkább valami más bünti lenne. Vannak hatásosabbak a fizikai fájdalomnál. Szomszéd gyerekek pl írnak, mióta sulisok...és a nagyobbiknak is kell, pedig már 15 éves. 100-200, esetleg több...attól függ, mit csinált...az elején még röhögtek, h milyen jó, csak írni kell, de elég unalmas, és idegesítő büntetés.
Szobába zárás azért nem jó, mert akkor játékkal elüti az időt, engem pl az ágyamra(emeletes ágy teteje) zavartak, de a párna alatt mindig volt könyv...
Oviban viszont tudnak kegyetlenek lenni az óvónénik...öcsémnek pl leragasztották a száját hasznos barnával, mert foglalkozás alatt beszélgetett, és egész nap úgy hagyták, ebédet sem kapott. mielőtt anyum ment érte, leszedték, de úgy h feltépték a gyógyulófélben lévő herpeszét, ami szépen vérzett neki. Aztán a szülők panaszt tettek, és módosult a bünti arra, h addig futott körbe a gyerek a csoportszobában, míg össze nem esett...ezt nem tudom, h alkalmazzák-e még, de a "rossz gyerek nem kap ebédet" dolog még mindig működik.
Nagyon gusztustalan amiket csináltak az óvónők...te jó ég....
A szobába zárás dacos kisgyereknél azért jó (de tény hgy nem mindnél) mert ha megrilrod hogy kijöjjön, csak azért is ki akarna jönni :)
Nahát... engem meglep, hogy egyáltalán büntetnek ilyesmiért kisgyereket...
Nem ostoba kisállat az a gyerek... el lehet neki mondani, hogy "a mi családunkban nem szokás így beszélni".. és ha ez igaz is, akkor nem lesz semmi probléma...
Persze biztosan nem egyszer kell elmondani, de egy felnőtt legyen már türelmesebb egy gyereknél :)
Nem kell nagyobb problémaként beállítani, mint amekkora valójában...
Szóval... szerintem nem büntetni kell, hanem megmagyarázni hogy miért nem beszélünk így... és ha anyu szomorú lesz az ilyen beszédtől az sokkal nagyobb motiváció mintha megveri...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!