Több helyen olvastam, hogy azt nem szabad adni, mert az nagyon rosszat tesz a gyereknek. De miért? Azért mert tartós van ráírva? Vagy azért mert bolti? Miért jobb az amit a furgonból árulnak? Megkérdeztem az árust és nincs pasztőrözve, sima nyers tej! Az nem veszélyes a gyerekekre?
2011. jan. 30. 13:22
1/7 anonim válasza:
Amit árulnak furgonból, azt forralni kell. Az UHT meg ki tudja, mikor látott utoljára tehenet. :)
2011. jan. 30. 13:26
2/7 anonim válasza:
Ezt még nem hallottam.
Küldenél linket erről, hogy hol olvastad?
2011. jan. 30. 14:21
3/7 anonim válasza:
Az első válaszoló nagyon tudatlan. Az UHT= Ultramagas Hőmérsékleten Pasztőrözött. Pont ugyanolyan jó, mint a zacskós tej. IGENIS TEJ, csak fölözve van és nagy nyomáson, igen magas hőmérsékleten hőkezelték, így effektíve steril, és steril dobozba csomagolva igen sokáig eláll. Ennyi. Adhatod nyugodtan a gyereknek.
2011. jan. 30. 14:33
4/7 anonim válasza:
Nem pasztőrözött, hanem T mint Tartósított, elnézést.
2011. jan. 30. 14:34
5/7 anonim válasza:
Az UHT az ultramagas hőmérséklet angol rövidítése. Ez a tej jó értelemben véve teljesen steril. Ami kijön a tehénből, az nem steril, fel kell forralnod, ugyanott vagy vele, legfeljebb ha a babád érzékeny a laktózra, akkor hasmenéses lesz tőle. :)
Ha nagyon kíváncsi vagy a különböző tejekre, akkor ezt olvasd el: [link]
2011. jan. 30. 17:27
6/7 anonim válasza:
És miért is vagyok én tudatlan??? Azért, mert bár tökéletesen tisztában vagyok vele, de nem írtam ki, hogy mit jelent az UHT??? De köszönöm, kedves nagyokos 14.33-as, és nekem, "tudatlannak" elmagyaráztad. Jól megmondtad a magadét!!
Egyébként egy kedves ismerősöm a Parmalatnál dolgozott. Azt mondta, inkább vegyek házi tejet, ha van rá lehetőségem, és ne akarjam tudni, mi van ezekben a dobozos tejekben... na erről ennyit.
2011. jan. 30. 19:49
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi:-) A link nagyon hasznos volt:-). A mérgezőt az anyukák "nyomták rá" ezekre a tejekre, ezen az oldalon több hozzászólásnál olvastam a mérgezőt. Egyébként magán a neten persze nem találtam ilyet, ezért is kérdeztem vissza, hogy tudják-e, hogy miért rosszabb? Köszi a válaszokat:-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!