Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vonatkozhatnak ugyanazo...

Hogyan vonatkozhatnak ugyanazok a szabályok egy 1 és egy 3 évesre? A nagyobbam egyszerűen nem érti, neki miért nem szabad amit a kicsinek igen.

Figyelt kérdés

Hogyan lehet ezt kezelni? A kicsi 1 évesre még nyilván hiába szólok rá,hogy ne dobálja a tárgyakat, vagy ne durván nyúljon bizonyos dolgokhoz. Kísérletező fázisban van, kiönt, elszór dolgokat, előszeretettel dobálózik. Dehát a nagy is ilyen volt kicsinek, egy 1 évesre hiába szólok rá, mosolyogva folytatja.

A nagyom emiatt úgy érzi, hogy ő is csinálhatja ezeket,hiába mondom neki hogy ő már nagyfiú,meg mikor kicsi volt neki is hagytuk, ezek nem jutnak el hozzá.

Elegem van belőle hogy mintha 2 pici gyerekem lenne annyit kell szabályoznom őket és a nagyot is mint a kicsit, el kell vinni a helyszínről nem lehet egyedül hagyni semmivel étellel, könyvek közelében, mert mintha 1 éves lenne ugyanúgy ismét szétpakolja, széttépi a könyveket stb.

Még mondja is mikor rászólok,hogy dehát a hugi is dobálózik! És most erre akkor mit mondjak? Látom a szemében hogy nem érti, a kicsinek miért szabad neki meg miért nem?

2011. jan. 30. 09:21
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Illetve a házimunkát a főzést, takarítást bevásárlást vasalást stb. is meg kell csinálni valakinek plusz a ház körüli munkát, ha én egész nap ott ülök és játszok velük (aminek amúgy se vagyok híve mert egyedül is el kell tudniuk lenni valamennyit) akkor az egész ház majd magától takarítódik és az étel megfő magától?
2011. jan. 30. 10:31
 12/14 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok....úgy ahogy mondod..nálunk a kicsi megtanította a nygnak hogy milyen szuperül ki lehet a konyhaszekrényeket pakolni! :( soha nem jutott eszébe a nagyobbamnak h pakoljon a felnőttek szekrényéből. Szóval nem kell játék a rumlihoz.
2011. jan. 30. 10:32
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem 30 és 16 hónaposak a gyerekeim. Én bizony egyenlően kezelem őket. A kicsi sem fogja sosem megtanulni, hogy mit szabad és mit nem, ha a nagy nem mutat jó példát. Bizony van, olyan, hogy mind a ketten beállnak a sarokba, igaza a kicsi jót röhög rajta (nem fogja fel), de a nagy látja, a kicsinél sincs másképp. Néha- néha bepróbálkozik a nagy, de azért van annyi esze, hogy már rég rájött, amit nem szabad, azt nem szabad. Tesó ide, tesó oda, a bünti nem marad el, ha benne van ő is. Így inkább figyelmeztet engem, hogy az öcsi valami rosszaságot művel éppen.
2011. jan. 30. 11:30
 14/14 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat, legalább látom másnál is van így. Nem gondolom hogy a megoldás a "napi 12 órán keresztüli folyton a fenekükben lét" lenne.

Büntivel is most még az a baj hogy az 1 éves vhogy még kicsi ahhoz hogy most akkor ott álljon-üljön egy helyben. A nagynak van gondolkozó sarka, de én is az egyenlőségre törekednék, hogy ne csak a nagy kapjon ha rosszat csinál.

2011. jan. 30. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!