Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy értékeled a következőt?

Hogy értékeled a következőt?

Figyelt kérdés
"Nem azt kell mondani a kisgyereknek, hogy ha megeszed a főzeléket/gyümölcsöt/husit..., akkor kapsz csokit (bármit), mert így a csoki értékelődik fel. Hanem azt kellene, hogy ha megeszed a csokit, akkor kapsz főzeléket/gyümölcsöt."
2011. jan. 29. 14:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nálunk nem működik az első sem, mert csak a csoki szót jegyezné meg az egész mondatból. Tegnap is azt mondtam a rossz evő lányomnak, ha eszel pár falatot az ebédből akkor utána kimegyünk az udvarra motorozni. Hát ebből csak a motort és az udvart jegyezte meg. Szerintem ha fordítva mondanám mindegy lenne.

Viszont én olyan ötletre gondoltam, hogy valamit megtiltanék neki. Pl mindig megtiltom hogy a kólát igya, de csakazértis az kéne neki, és gondoltam ha megtiltanék neki pár ételt próbaképpen, akkor lehet hogy utána megenné.

2011. febr. 8. 22:15
 12/15 anonim ***** válasza:

ebben logikai bukfenc van

mivel az elsőt azért mondjuk mert annyira nem kamálják főzeléket, és a csoki ígéretével rá lehet némileg venni hogy egyék meg

viszont fordítva nem lehet, mert ha nem szeretik főzeléket, akkor hülyék lennének csoki után azt enni, ha már elsőre nem eszik meg, akkor miért ennék meg csoki után

2011. febr. 8. 22:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Az ennyém 2,5éves és nem eszi meg a csokit, a kindert is kibontja,kiveszi a játékot a csoki ottmarad,úgyhogy én se előtte sem utána nem ígérhetem.
2011. febr. 8. 23:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én lányom örülne ennek a mondatnak, ha megeszed a csokit, kapsz főzeléket. Nagy elánnal megkajálná a csokit, örülne, hogy végre kap, a főzelékre meg tojna nagy ívben.

Én simán zsarolom, nem érdekel, hova értékelődik a csoki és hova nem. Muszáj vagyok a csokival zsarolni, különben az életben nem enne rendes kaját :(

2011. febr. 9. 14:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is simán zsarolom, mert különben sose enne gyümölcsöt, szegény most beteg de imádja a gyógyszert, így most az van, egyél szépen és akkor kapsz gyógyszert:)
2011. febr. 9. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!