Hogy értékeled a következőt?
Annyi, hogy: "Ha megeszed a főzeléket/gyümölcsöt/husit akkor nem leszel éhes, mert vacsoráig nem kapsz enni"
Szülői gyengeségre vall ha már csokival kell fenyegetőzni, hogy a gyerek egyen.
Ez jó :)
De én igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a FORDÍTOTT elméletet hogy értékeled!
én az első mondatot mondom néha...
a 2.mondat után soha nem fog enni kaját. Csoki után nincs étvágya másra...
De ha azt mondom neki, hogy egye meg a kaját és ha megeszi akkor kap egy kis nasit, az más!!
nem szülői gyengeség, mert nálunk két eset van, a nagyfiam, aki megeszi a csokit, de valójában magától soha nem kér és nem kell fenyegetőzni sem, mert önmagától megeszi a zöldséget, gyümölcsöt.
És van a kicsi, aki úgy bukott le, hogy kaptunk egy doboz kinder csokit, kint hagytam az asztalon, mert tudtam a nagyobb (3 éves) úgysem nyúl hozzá, a kicsi lehetett másfél éves, jött ment és mire feleszméltem megette a csokit és a dobozzal mendegélt a kukához. És nála így kezdődik az ehető ételek listája: csoki, keksz, túró rudi, cukor, nyalóka. Na neki szoktam mondani, ebéd után kapsz csokit. De általában ő azt választja se ebéd, a csokiért kis hiszti, de inkább nem eszik.
Egyébként a fordítottjában nem hiszek, mert a csoki nem jutalom az evésért, hanem evés után desszertként kap. Jutalomként nem működik a mi esetünkben legalábbis.
Szerintem sem működne fordítva! Csoki után nincs étvágya senkinek.
Viszont nálunk bevált ez a dolog, hogy ha ezt meg azt megcsinálod, utána lesz ez meg az.... főzelék után csoki, rendrakás után játszótér stb stb... én ezt jutalmazásnak hívom.
Ha megette a főzeléket, jutalom a csoki, ha elpakol maga után jutalom a játszótér stb stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!