Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy értékeled a következőt?

Hogy értékeled a következőt?

Figyelt kérdés
"Nem azt kell mondani a kisgyereknek, hogy ha megeszed a főzeléket/gyümölcsöt/husit..., akkor kapsz csokit (bármit), mert így a csoki értékelődik fel. Hanem azt kellene, hogy ha megeszed a csokit, akkor kapsz főzeléket/gyümölcsöt."
2011. jan. 29. 14:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%

Annyi, hogy: "Ha megeszed a főzeléket/gyümölcsöt/husit akkor nem leszel éhes, mert vacsoráig nem kapsz enni"

Szülői gyengeségre vall ha már csokival kell fenyegetőzni, hogy a gyerek egyen.

2011. jan. 29. 14:11
 2/15 A kérdező kommentje:

Ez jó :)

De én igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a FORDÍTOTT elméletet hogy értékeled!

2011. jan. 29. 14:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség. A gyerek nem filozófus, nem azért akarja a csokit, mert felértékelődött, hanem azért, mert finom.
2011. jan. 29. 14:23
 4/15 anonim ***** válasza:
55%
mutass nekem olyan gyereket aki csoki után még főzeléket eszik?Viszont nem szülői gyengeség ha egy szülő csokival próbálja rá venni az evésre.Az első válaszolónak még biztos nem evett hónapokig szinte semmit a gyereke.Bele lehet bolondulni,igy az első mondat akarva akaratlanul is elhangozhat,de a második szerintem nem.
2011. jan. 29. 15:22
 5/15 anonim ***** válasza:

én az első mondatot mondom néha...

a 2.mondat után soha nem fog enni kaját. Csoki után nincs étvágya másra...

De ha azt mondom neki, hogy egye meg a kaját és ha megeszi akkor kap egy kis nasit, az más!!

2011. jan. 29. 15:30
 6/15 anonim ***** válasza:
58%

nem szülői gyengeség, mert nálunk két eset van, a nagyfiam, aki megeszi a csokit, de valójában magától soha nem kér és nem kell fenyegetőzni sem, mert önmagától megeszi a zöldséget, gyümölcsöt.

És van a kicsi, aki úgy bukott le, hogy kaptunk egy doboz kinder csokit, kint hagytam az asztalon, mert tudtam a nagyobb (3 éves) úgysem nyúl hozzá, a kicsi lehetett másfél éves, jött ment és mire feleszméltem megette a csokit és a dobozzal mendegélt a kukához. És nála így kezdődik az ehető ételek listája: csoki, keksz, túró rudi, cukor, nyalóka. Na neki szoktam mondani, ebéd után kapsz csokit. De általában ő azt választja se ebéd, a csokiért kis hiszti, de inkább nem eszik.

Egyébként a fordítottjában nem hiszek, mert a csoki nem jutalom az evésért, hanem evés után desszertként kap. Jutalomként nem működik a mi esetünkben legalábbis.

2011. jan. 29. 17:12
 7/15 anonim ***** válasza:
Ja és még első, őt az sem hatja meg, ha nem kap vacsoráig enni, sőt inkább elmegy vacsora nélkül is aludni (és akkor már kimaradt az ebéd, uzsonna, vacsora). Szerintem ellenne napokig kaja nélkül ha hagynám. Úghyog gyengeség vagy nem, neki könyörögni kell és kitalálni mindenfélét, hogy szájába vegyen valamit. És van amikor 3-4félét is végigpróbálunk.
2011. jan. 29. 17:14
 8/15 anonim ***** válasza:

Szerintem sem működne fordítva! Csoki után nincs étvágya senkinek.

Viszont nálunk bevált ez a dolog, hogy ha ezt meg azt megcsinálod, utána lesz ez meg az.... főzelék után csoki, rendrakás után játszótér stb stb... én ezt jutalmazásnak hívom.

Ha megette a főzeléket, jutalom a csoki, ha elpakol maga után jutalom a játszótér stb stb...

2011. jan. 29. 18:46
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát én kipróbálom.:)
2011. jan. 29. 20:42
 10/15 anonim ***** válasza:
Semmivel nem kellene alkudozni vele,meg ígérgetni,így csak elronthatja az ember az egész étkezési mizériát. Reggelire reggelinek valót,ebédre ebédre valót egyen stb.,utána kaphat nasit ami lehet csoki,de gyümölcs is.
2011. jan. 30. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!