Miért lett manapság az a "szokás" hogy tartsuk vissza a gyereket még egy évet az iskolából, ha kell, ha nem?
Figyelt kérdés
"Nem árt ha még egy évet oviba jár" szöveg a bevált sablon szöveg, (erősödik, bla-bla-bla) engem nem igazán győz meg. Ha mondjuk egy januári gyerek 6 éves és megfelelően értelmes, miért kellene mégis visszatartani. Nem vagyok ez mellett, ha le lehet kötni nincs a viselkedésével gond akkor hadd menjen. Miért választjuk mégis sokan azt a könnyebb megoldást, hogy inkább maradjon még egy évet oviba? van aki hasonlóan gondolkodik mint én vagy velem van a baj? Azért írtam úgy hogy választjuk mert én is úgy döntöttem hogy marad még egy évet, de mások hatására. Ha rajtam múlna menne suliba. Várom mások véleményét.2011. jan. 27. 17:02
11/13 anonim válasza:
Mert csak a javára válik és max 19 évesen érettségizik, nem 18.
Régen presztízskérdést csináltak belőle a szülők, és nem a gyerek érdekeit nézik.
A fiam 4-es tudom miról beszélek.
Sok tanulnivaló, már nekik is van 6 órájuk, szerencslére az én fiam jó eszű, könnyen tanul, de lehet, hogy jó, hogy még csak 4-es, nem ötödikes, pedig lehetne az ia, ha nem tartom vissza.
12/13 anonim válasza:
Az óvónők ezt jól meg tudják állapítani, ki iskolaérett és ki nem. Ők is SZAKEMBEREK. Ők olyan helyzetekben (feladathelyzet stb.)is ismerik a gyereket, amilyenben a szülő nem.
13/13 anonim válasza:
Nekem junius 2-án született a fiam, és már most azon vagyok, hogy nehogy évvesztes legyen.
De inkább át kellene írni a törvényt erről a helyzetről, és ovoda 4év, és 7évesen kezdeni, mert ma már tényleg alig hallani gyereket, aki 6évesen kezdi az első osztályt.
RÉgen hogy volt, augusztus 29-én betöltöttem a 6évet, szeptember 1-én iskola... Bírtam- jó tanuló voltam.
Nem értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!