Miért lett manapság az a "szokás" hogy tartsuk vissza a gyereket még egy évet az iskolából, ha kell, ha nem?
Mert ez új divat. ìgy a gyereked egy évvel idösebb lesz mint a többi és jobbnak fog tünni a többi gyerek mellett, így megveregetheted a válladat hogy milyen jóképeségü gyereked van.
Nekem februári ismerösöm volt, jóképeségü lányát adta be így 7,5 évesen iskolába. totál büszke volt hogy milyen jól teljesít a gyerek.
szerintem ha te úgy érzed akkor add csak be.
nekem szeptemberi a gyerek neki sokkal rosszabb lesz, mert ö is 7 évesen fog iskolába menni. neked szerencséd van mert 6,5 évesen mehetne.
Én is ilyen dillemában vagyok.
Sajna, rossz az a nézet, hogy akkor 1 évvel idősebb lesz és majd okosabb a többinél.
Mi most úgy állunk, hogy 2 osztály van a suliban. Az egyikben 3, a másikban 2 hat éves gyerek van. Az ovis csoportjában jelenleg ő az egyetlen 6 éves, a többi 7.
Tehát nálunk az a kérdés, hogy engedjem-e őt a nagyokkal, vagy hagyjam és legyek én is ilyen szülő.
azt nem értem, hogy miért nem a szakemberek döntik el, mint régen, hogy ki iskolaérett és ki nem.
A lányom már tud olvasni (magától tanult meg), kívülről elmond akár 10 oldalas meséket is, De valószínű marad nagycsoportos :-(
Márciusi a kislányom, és nagyon szeretném, ha egy évet maradna még oviban.
Egyrészt imád járni, másrészt nagyon jó kis barátnő-közössége van, akik néhány hónappal fiatalabbak, mint ő (nyáriak, kora ősziek), így ők biztosan maradni fognak.
Harmadrészt pedig ebben a hajtós, versenyistállós iskolai rendszerben, amikor karácsonyra olvasni kell, amikor első osztályban matekversenyre viszik őket, amikor tesi és ének óra helyett matekoznak és írni-olvasni tanulnak (nem vicc, sógornőm mondta, hogy elsős kisfiának énekfüzete sincs, és szeptember óta jó, ha két énekóra volt megtartva, állandóan matek-olvasás-írás), addig maradjon csak ebben a védett kis burokban minél tovább, amit az óvoda nyújt! Majd tanulhat még eleget, most játsszon önfeledten, teljesítménykényszer nélkül amíg csak lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!