Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért állítja olyan sok...

Miért állítja olyan sok szülő, hogy sokkal nagyobb a követelmény az első osztályban, mint régen?

Figyelt kérdés

Régen is volt iskola, ahol hamar tanultak meg olvasni, most is van, ahol csak év végére. Írni is meg kellett tanulni folyóírással, most sincs több betú :)

Régen is a 20-as számkör volt az elsős matematika témaköre, most sem több. A környezet már csak beszélgetés, a legtöbb iskolában 4. osztályig akkor sem osztályozzák, ha lehetne.

Inkább érdekesebb, sok a színes tankönyv, több lehetőség van a számítástechnika vívmányai miatt is - inkább a szülők lettek elfogultabbak és passzívabbak.

2011. jan. 24. 21:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%

Hát, különórára napközi alatt fog járni, értsd: az iskola által szervezett délutáni foglalkozásra, mivel ELSŐ osztályról beszélünk főleg sportra gondolok. Szóval amíg ő különórán lesz én még javában a kapitalizmust építem...

A másik: NEKEM lesz 20 percem, pl. este 8-tól fél 9-ig, utána meg pláne, de megpróbálom elképzelni hogy milyen szellemi állapotban lesz addigra a mindössze 6 éves, reggel 5.30-kor kelő, este 5-ig az iskolában ülő gyermekem. De lehet hogy inkább majd reggel 5.00-kor keltem fel minden nap, hiszen akkor még friss az agya, nyugodtan gyakorolhat...

Na mindegy, még messze van, addig még simán munkanélküli lehetek, akkor aztán akár egész délután nyüstölhetem a fiacskámat.

2011. jan. 27. 00:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem támadni kell, gondolkodni...
2011. jan. 27. 10:03
 13/15 anonim ***** válasza:
26%
Bölcseket mondani meg bármire lehet, ez a könnyebbik része...
2011. jan. 27. 11:33
 14/15 A kérdező kommentje:
Értelmes kérésre értelmes választ vártam, ahogy többeknek sikerült, nem pedig gúnyolódást. Egyszerűen NEM kell válaszolnod, ha ilyet nem tudsz - ehhez tarthatod magad.
2011. jan. 27. 21:47
 15/15 anonim ***** válasza:
31%

Korrektül, semleges hangnemben leírtam egy valós élethelyzetet, amit Te személyes sértésnek veszel. Ráadásul jössz az általános bölcsességekkel, idézlek: "arra van időnk amire akarjuk" és "nem támadni kell hanem gondolkodni...". Ez persze nem gúnyolódás, ugye???

Ha nem választ vársz egy kérdésre, hanem a személyes véleményed megerősítését, akkor ezt legközelebb légyszives írd bele a kommentbe, hogy ne strapálják magukat azok, akik uram bocsá' más nézőpontból közelítik meg a témát.

Részemről itt lezárom ezt az értelmetlen vitát és a kérdésedet nem nyitom meg többet (úgyhogy ne fáradj a kommenteléssel).

További minden jót kívánok Neked!

2011. jan. 27. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!