Szegény gyerekek, hogy segithetnék rajtuk? Én mint kivülálló?
Ismerek egy családot ahol négy gyermek van.Az apuka elözö kapcsolatából egy ovodás kislány,egy 2és féléves kisfiú és egy 10-hónapos ikerbabák(1-kislány,1-kisfiú).Az apuka nem dolgozzik,mert a felessége szerint nem is kell mert jól megvannak abból amit a gyerekek után kapnak.Maradjon inkább otthon neki segiteni,de ezekkel a gyerekekkel alig vagy egyáltalán nem is foglalkozznak, csak egész nap a számitógép elött ülnek.A babák nem kapnak mást csak tápszert azt is sima csap vizzel elkészitve.Tudják hogy forralni kellenne a vizet de lusták rá.Egész nap csak ennyire vannak kivéve a kiságyból,a levegön nem voltak hónapk óta.A két szülő telle dohányozza a lakást.A picik van amikkor teljessen átvannak ázva a pisitöl,de az anyuka nem ér rá öket tisztába tenni mert fontosabb dolga van az interneten.Koszosak büdősek a babák mert nem fürdeti őket mindennap.Elöször csak kétnaponta fürdette meg öket mostmár hetekig nem fürödnek szegények és a két nagyobbik sem.Ugyanabban a ruhában vannak egésznap ha vissza bukják a tápszert még az arcukat sem törlik meg.A két nagyobbik gyereket lesem teszik aludni este,úgy alszanak el ott, és amikkor, ahogy az álom érik öket.A kislány haja rendezettlen,és még azt hozzá füzném hogy szegénykét utálja a "nevelöannyja"rendszeresen bántja hol szavakkal hol tetlegesen,mert a kisfiúra neki kell vigyáznia törödnie.Most ez a dolog odáig fajult hogy az "anyuka" megismerkedett egy férfival és egyre jobban eltávolodott a családjától.Eleinte elment egésznapra otthonról és este 10-órakkor ment haza, mostmár nem megy haza már 4-napja!! Az apuka egyedül maradtt a gyerekekkel aki még annyit sem foglalkozzik velük mint azelött.A kislányt elvisszi ovodába addig a két pici egyedül van a kiságyban!!!
Nekem is van három gyerekem.Két ovodás és egy 9-hónaposom.Ennek az apukának ha tehetném segitenék,de nem tudok.Van neki egy huga aki az ikrek keresztanya is.
De az apuka öt is leugatja ha beleszól a dolgokba.
Ő várja haza a feleségét és vissza fogadná azok után amit csinált.Nem értem hogy tud ez a nö éjszaka nyugottan aludni azzal az emberrel aki valószinüleg csak jól kihasználja majd, kiadja az utját. Én csak a gyerekeket sajnálom de legjobban a két kicsit.Mit tehetnék értük??
Szerintettek szóljak a gyermekjólétinek? Elvehetik ezekért a dolgokért amikket felsoroltam, a gyerekeket?
Köszönöm a válaszokat!
Hát nem tudom,hogy ilyen esetben tesznek e valamit.Nálunk a szomszédban egy 3 gyerekes család él.Egy kisiskolás egy ovis és egy picike leányzó.Egy szoba konyhás házban,a tető félig leszakadva és fóliával letakarva.Villany,gáz kikapcsolva,a kéményt még soha nem láttam füstölni.Az apa alkoholista az anya csavarog egész nap.Nem tudom mit esznek a gyerekek,mert bent soha nem voltam,nem is szeretnék.De gondolom milyen körülmények lehetnek odabent.Háromszor akarták elvinni a gyerekeket,de eddig soha nem tették.Ha ezek nem indokok akkor minek kell történni,hogy elvegyék őket az ilyen szülőktől?
Kedves kérdező tudom,hogy sajnálod őket,hisz engem is bánt amikor szegényeket látom,de szerintem nem tudunk mit tenni.Egyszer a védőnőmnek megemlítettem,hogy a gyerek a tetőn van,nem merek rászólni,nehogy leesen.Semmi nem cselekedett.
39hkm
Első vagyok!
Kedves Utolsó válaszadó!
Abban igazad van, hogy nagyon nehéz elindulni. Ha szólsz a védőnőnek, Ő vagy továbblép, vagy nem. Általában nem szokott. De ha a gyermekjóléti szolgálatnál hivatalosan (akár név nélkül) bejelented, kötelesek foglalkozni az üggyel. Szóval nem szabad feladni!
Kedves válaszadók!
Köszönöm mindennkinek.Telefonáltam a gyermekjóléti Hivatalba,azzonnal intézkedttek.Volt kint a háznál két védőnő,de állitólag mindent rendben találltak.Ezt nehéz elhinnem.Ezt mondta a férj az édesapjának,tölle van a hir.És hogy azt montták állitólag a védőnők hogy ne idegeskedjen mert majd a felessége vissza fog térni hozzá és ennyi.Akkor mi tényleg nem tehettük semmit? És ha bekattan,és kárt tesz a gyerekekben,meg magában is? Akkor ki lesz majd a felelös? Tudom az a apjától hogy egész éjszaka nem alszik csak járkál,napközben meg gondolom nem bir fellenni,elalszik. A gyerekekkel bármi történhet,rossz bellegondolni is.
Elsönek köszönöm,lehet hogy holnap irok neked privátban,de mostmár nincs idöm a saját gyerekeimmel is kell hogy foglalkozzak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!