Tényleg baj, hogy kalóznak akar öltözni a kislányom a bölcsis farsangon?
Ezzel idegesítenek a rokonok már egy jó ideje, nem értem, miért ne lehetne az, ami csak akar? Pont erről szól a farsang, nem?
2,5 éves és nagyon értelmes kislány, igazi csajos csaj egyébként. ÉS sokat szerepjátsszunk amúgy is, legtöbbször tündér, hercegnő, orvos, szakács és cica szokott itthon lenni, amikor éppen NEM kalóz. Tagadhatatlan, hogy a kalózok a kedvencei, nemtom honnan jött neki, de imádja őket kb 1,5 éves kora óta. Még az első 5 szava között is szerepelt a "kajóz". Nem erősítettünk rá különösebben, legalábbis nem jobban mint a póni-s meg hercegnő-s korszakra, csak ez a kalóz-favorizálás az éppen fellángoló kedvencek mellett permanensen jelen van mindig.
Nála a babaházban is kicsi kalózok laknak, amikor éppen nem hajóznak :-)
De mindenki úgy elhűl, amikor kérdezik hogy mi akar lenni és nem azt hallják, hogy tündér vagy egyéb csajos dolgot. Szerintük nem lenne szabad megengednem ezt, mert nem lánynak való. Pedig ő még csak annyit tud a kalózokról összvissz, hogy muris ruhájuk van, sokat hajóznak, sokat énekelnek, kincset gyűjtenek és néha papagájuk van... nyilván egy ekkora gyereknek fogalma sincs arról, hogy valójában a kalózok miféle martalóc-, börtöntöltelék népség is tulajdonképpen.
Tényleg nem lenne szabad hagynom?
Pedig annyira lelkes, és én nem érzem problémának a választását....
És ha dínó akarna lenni, vagy pókember, vagy terrorista, mint tavaly a keresztfiamék? Az mennyivel jobb? A fiúknak szabad akárminek öltözni, de a lányoknak tartaniuk KELL magukat a sztereotípiákhoz különben megszólják őket/ a szülőket????
A dadusnénik is elég ferdén néztek mikor gondolkodás nélkül rávágta hogy akkor ő mi is akar lenni. Most tényleg én vagyok a hülye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!