Tényleg baj, hogy kalóznak akar öltözni a kislányom a bölcsis farsangon?
Ezzel idegesítenek a rokonok már egy jó ideje, nem értem, miért ne lehetne az, ami csak akar? Pont erről szól a farsang, nem?
2,5 éves és nagyon értelmes kislány, igazi csajos csaj egyébként. ÉS sokat szerepjátsszunk amúgy is, legtöbbször tündér, hercegnő, orvos, szakács és cica szokott itthon lenni, amikor éppen NEM kalóz. Tagadhatatlan, hogy a kalózok a kedvencei, nemtom honnan jött neki, de imádja őket kb 1,5 éves kora óta. Még az első 5 szava között is szerepelt a "kajóz". Nem erősítettünk rá különösebben, legalábbis nem jobban mint a póni-s meg hercegnő-s korszakra, csak ez a kalóz-favorizálás az éppen fellángoló kedvencek mellett permanensen jelen van mindig.
Nála a babaházban is kicsi kalózok laknak, amikor éppen nem hajóznak :-)
De mindenki úgy elhűl, amikor kérdezik hogy mi akar lenni és nem azt hallják, hogy tündér vagy egyéb csajos dolgot. Szerintük nem lenne szabad megengednem ezt, mert nem lánynak való. Pedig ő még csak annyit tud a kalózokról összvissz, hogy muris ruhájuk van, sokat hajóznak, sokat énekelnek, kincset gyűjtenek és néha papagájuk van... nyilván egy ekkora gyereknek fogalma sincs arról, hogy valójában a kalózok miféle martalóc-, börtöntöltelék népség is tulajdonképpen.
Tényleg nem lenne szabad hagynom?
Pedig annyira lelkes, és én nem érzem problémának a választását....
És ha dínó akarna lenni, vagy pókember, vagy terrorista, mint tavaly a keresztfiamék? Az mennyivel jobb? A fiúknak szabad akárminek öltözni, de a lányoknak tartaniuk KELL magukat a sztereotípiákhoz különben megszólják őket/ a szülőket????
A dadusnénik is elég ferdén néztek mikor gondolkodás nélkül rávágta hogy akkor ő mi is akar lenni. Most tényleg én vagyok a hülye?
Szerintem nem, sőt tök jó, hogy nem pl. királylány vagy tündér akar lenni, mint a többi 10 lány, hanem valami egyedi :)
Biztosan nagyon aranyos lesz és legalább fognak rá emlékezni, nem úgy, mint a többiekre :)
Miért érdekel, ki mit gondol?
A lányod normális, lelkes, kreatív kisgyerek, és boldog lenne egy kalóz jelmezzel. (Irigyellek, mennyivel könnyebb, mint a Sziamiaú, dínó, és a motorbicikli.)
Szerintem tök gáz, hogy az összes kislány farsangon tündérkirálylánymennyasszony akar lenni, és csiricsáré ruhákban páváskodnak.
Ismerős lánya egy ruhával húzta a farsangot három évig: fehér csipkeruha - menyasszony
befestették rózsaszínre - Csipkerózsika
tettek rá masnit, meg kapott egy kosarat - virágáruslány.
Inkább kalóz!
Egyébként a gyengébbek kedvéért: női kalózok is voltak a történelemben, nem csak a filmekben.
Egyetértek a többiekkel!
Szerintem is tök jó, hogy nem tündér vagy királykisasszony akar lenni! Örülj neki, a többiekkel meg ne törődj!
Még annyi, hogy azért valószínű a fiúkra is furán néznének, ha valamelyik netán tündér szeretne lenni. És szerintem is, az azért már problémásabb lenne!
Ugyan már,őmég gyerek! Csak ezt sok felnőtt ilyenkor elfelejti. Biztos vannak szerepek,amik már tiszták az ő fejében is,de neki a kalóz az kalóz,nem köti ahoz,hogy ki milyen nemű.
Had legyen kalóz,nagyon örülni fog,és élvezni fogja. Ez a cél,nem? Az egész farsang azért van mert a gyerekek örülnek a beöltözésnek.
Biztos menő kalóz lesz,jó "bulizást"!
Én örülnék, ha a lányom kalóz szeretne lenni:-D, de amikor beszélgetünk a farsangról, akkor egyből vágja rá, hogy ő királylány lesz :-(
Pedig annyi minden lehetne, de a összes kislány a bölcsiben királylány lesz. Szerintem a bölcsisnénik hülyítik őket, mert fiúk cowboyok lesznek majdnem mindannyian.
Köszönöm a megerősítést! :-)
jobb lesz, hogyha nem idegesítem tovább magam a begyöpösödött felnőtteken, szerintem is az a lényeg,hogy ő jól érezze magát a bőrében.
És az ő öröme mindent megér nekem!
Elég határozott elképzelési vannak a jelmezéről, úgyhogy ennek megfelelően délután már össze is szedegettük az alapanyagokat a "rongyos-zsákból" és már ki is szabtam mindent. A varrás holnap éjjelre marad :-)
Fekete-fehér (vízszintesen) csíkos, ujjatlan pamuttrikója lesz, (alatta fehér body) hosszított fazonú; egy nagycsattos fekete bőr felnőttövet elnyiszáltam és kilukasztottam méretre, és csináltam rá bőrzsinegből kardtartó hurkot, mivelhogy polifoam-szablyája is lesz. Fekete-sötétszürke vízszintesen csíkos harisnyát húz majd és vagy pink tértdnadrágot, vagy fehéret, még nem döntötte el.
ÉS pink kendőt :D
Varrok neki egy papagájt is, amit majd a vállára lehet tépőzárazni, meg textildarabra rajzolunk egy kincsestértképet (közösen). A papagáj kitömése is az ő feladata lesz, meg a rózsaszín bőr benticipője kipucolása is.
Szemkötőt nem akar, és borostát sem, mert ő nem fiúkalóz, és csak a fiúknak van borostájuk :-)
még megy az alkudozás, hogy lehet-e nagy bizsuaranylánca, én balesetveszélyesnek tartom, de talán kompromisszumot tudunk kötni és mondjuk a trikójára rávarrom a mellrészen a medált, vagy valamit kitalálok.
Hallantok kellett volna, miután kiválogattuk az anyagokat és megbeszéltük mi hogy lesz, egész délután a kis kalózaival játszott (néha kiszaladt még valami ötletét elmondani) és énekelgetett: "...fel-fel, kalandra fel, nekünk a kincs az ami kell, jöhet a szél, a tenger a cél, rajta kalózok... "
köszi még 1x!
Szerintem nem gáz. miért lenne az?
Tavaly nálunk az oviban talán 1 vagy 2 kislány volt a 12-ből, aki nem tündér, herceg- vagy királykisasszony, stb... volt. Legalább egyéniség! :)
Egyébként nálunk sem pókember, katona, stb... jelmez készül... :d
A kisfiam (4 és fél) angyal lesz. Dédi varrja a jelmezét egy neten talált kép alapján, igazi, hosszú fehér ruhás, szárnyas glóriás angyal lesz. Nekem ezzel semmi gondom, de ha valakinek van, az nézzen meg bármilyen reneszánsz festményt, és hogy talál-e lány angyalt? Ha fel kéne sorolni, csak fiúangyalokat ismerünk: Gábriel, Mihály, Rafael, Uriel, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!