Kruppos kisgyerekek anyukái- felvilágosítanátok?
Lányom 2 éves, a héten derült ki ez a betegsége. Utánaolvastam, de pár dolog nem világos, illetve tapasztalatokra lenne szükségem. Kérdéseim a következőek:
- mindig rekedtséggel kezdődik?
- milyen gyakori?
- vettünk hideg párásítót a szobájába, milyen gyakran menjen? Ha csak 20 fok van itthon, akkor is bekapcsoljam?
- a kúp (Recto.) csak akkor kell, ha befullad?
- fenistilt és calciumot adok most, meddig?
- fertőző?
- több helyen olvastam, hogy a ködös, párás idő nem tesz jót neki- akkor hogy van ez, hogy viszont párásítani kell a szobáját?
- igényel-e valami külön figyelmet, mikor jól van?
Köszönöm: A.
Szia!
-nálunk sosem rekedtséggel kezdődött, hanem éjszakai beszüküléssel :-(
-nálunk poratka allergia váltotta ki,tehát, ha kicsit nem figyeltem oda a takaritásra, egyből ugatott :-S
-a hidegpárásitó elég, ha csak éjszaka megy
-a rectodeltet csak akkor kell alkalmazni, mikor befullad
-egy hét a terápia, ha 3 nap után nem javul,akkor vissza a dokihoz, mi mondjuk komolyabb gyógyszereket és inhalátorgépet is kaptunk
-nem fertőtő .-)
-a kruppos-asztmás párositásnak nem jó a párás levegő, de azért fürdéshez ne melegpárásits be :-)
-próbáljátok meg megtalálni az okot, ami kiváltja, ez lehet lezajlott leguti fertőzésnek a maradványa, penészes, dhohos fal miatt, és ezer meg egy oka lehet,de egy allergiatesztet mindenképp csináltassatok, mert lehet, hogy állatszőrre, vagy bármi másra érzékeny, és akkor az előidézheti.
Jobbulást és rémülés mentes éjszakákat kivánok nektek.
Szia!
Az én fiamnak eddig 2x jött ki a kruppja. Az elsőnél 1 hét kórház, a következőnél szerencsére nem fulladt be. Egyből adtam neki Aeriust, Calcimuskot és köptetőt, illetve egész éjjel ment a párásító. Hajnalban kapott egy köhögő rohamot, de nem fulladt be, kúpot sem adtam neki, csak kiültünk a nyitott ablak elé 1,5 órára, és jobban is lett. -12 fok volt kint. Másnap gyermekorvos, kapott gyógyszereket, és nagyon szépen, gyorsan helyre jött.
- Az első rohamnál este nem volt semmi baja, még csak megfázva sem volt, csak befulladt éjjel. Második alkalommal volt egy enyhe náthája, de semmi különösebb. A délutáni alvásból úgy ébredt, hogy ugatósan köhögött.
- Tavaly májusban volt az első, idén január 2. a második. Ősztől-tavaszig bármikor előfordulhat.
- Én a hideg párásítót lefekvés előtt szoktam 1-2 órára bekapcsolni, amikor megy aludni akkor kikapcsolom.
- A kúp csak fulladás esetén kell, mert szteroidos, és ha nem fullad akkor többet árt mint használ. Nekünk ezt mondta a kezelő orvosa.
- Legalább 1 hétig add a gyógyszereket neki.
- Nem fertőző.
- A ködös pára az más, mint amit a hideg párásító csinál. Nekem azt mondta a dokinéni, hogy vagy hideg párásító, vagy semmi. Tehát a szobában való teregetést felejtsem el, mert az nem jó.
- Ha jól van, semmi különösebb figyelemre nincs szüksége.
Remélem gyorsan meggyógyul a kislányod, és nem lesz legközelebb.
Köszi az eddigi válaszokat, sok hasznos infó volt benne! Nektek is jó egészséget kívánunk :)
Még azt elfelejtettem írni, hogy 2 hete kezdte a bölcsit, valószínűleg az is közrejátszhatott, nem? Szárazabb ott a levegő, szerintem az is számít.
Üdv: A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!